Pereiti prie turinio
uogyte

Obuolių pyragas

Rekomenduojami pranešimai

viską sumaišyt? Ar sluoksniais pilti?

 

sluoksniais deti: produktai sumaisyti- tarkuoti obuoliai- produktai- obuoliai


Dovanėlėflow14.gifflow14.gifforumo%20simpatija.gifmylimas%20autorius.gif

 

kryste2.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

na ka einu ir as isbandyti indrutes obuoliu pyrago recepta :rolleyes:

paskui parasysiu kaip sekesi, nes niekad nesu tokio kepusi :victory:


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip tik siandien ir as kepiau :rolleyes:


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

nu super labai skanu :doh: tik sekanti karta desiu maziau cukraus :lol:


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
nu super labai skanu :sird1: tik sekanti karta desiu maziau cukraus :tongu:

 

Cukraus kiekis ištiesų priklauso nuo obuolių rūgštumo, man kuo rūgštesni obuoliai tuo skaniau :sird1:


Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Cukraus kiekis ištiesų priklauso nuo obuolių rūgštumo, man kuo rūgštesni obuoliai tuo skaniau :sird1:

obuoliai rugstoki buvo, bet as kaip nemegstu labai saldziai, tai man per saldu, na o vyrui mano kaip tik :tongu:

 

istikro tai tikrai galvojau, nu kaip gali gautis juk nei kiausinio, nei kokios skycio nereikia, keistai pasirode, bet pabandziusi tikrai kepsiu ji dar ne viena karta :sird1:

aciu indrute tavo draugei uz recepta :sird1:


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Jo jo man irgi buvo keistą kaip taip. Taip užsinorėjau aš jo dabar, reiks rytoj jaučiu išsikepti :tongu:


Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Man labiausiai patinka trapūs obuolių pyragai, tai dažniausiai kepu pagal tokį receptą:

 

apie 3 stiklines miltu (gali buti siek tiek daugiau ar maziau - kad tesla butu labai minksta)

1 pakelis sviesto (250gr)

3-4 saukstai cukraus (cia kaip kam patinka)

2 kiausiniu tryniai

1 saukstas konjako (labai tinka Metaxa)

1 saukstas kepimo milteliu

 

Sviesta ant labai mazos ugnies sildant islydyti, siek tiek pravesinus i ji sudeti cukru, isplaktus kiausiniu trynius, konjaka, kepimo miltelius i miltus. Tesla turi buti labai minksta. Tesla padalinti i dvi dalis. Kad butu lengviau su ja susitvarkyti, galima 15 minuciu palaikyti saldytuve (tik ne ilgiau, nes paskui labai trupes). Rankomis, o tiksliau delnais ismaigyti du "blynus" , vienas bus apaciai, ant kurio sudesite obuolius, o kitu uzklosite pyraga

Pirmuoju "blynu" iskloje kepimo forma ir ji subade sakute siek tiek apkepat.

 

Tuo tarpu paruosiate obuolius:

 

apie 1kg obuoliu

0.5-1 puodelis cukraus (pagal skoni)

1 saukstas cinamono

2 kiausiniu baltymai (tryniai nukeliavo i pyraga!)

 

Nulupti obuolius ir supjaustyti stambiom skiltim (kiekviena obuoli daugmaz i 5 dalis). Sudeti i puoda ir uzpylus siek tiek, labai nedaug (!) vandens (tik ant dugno kad butu) obuolius pavirti kol siek tiek suminkstes. Tuo tarpu isplakti iki purumo baltymus. Apvirtus obuolius sudeti i atskira dubeni, ideti i juos cukru, cinamona, ir, siek tiek atvesus, isplaktus iki purumo baltymus.

 

Obuoliu mase sudeti ant apkepto pirmojo teslos sluoksnio ir juos graziai uzkloti bei "apkamsyti" antruoju teslos sluoksniu. Kepti 160-180 laispniu karstumo orkaiteje apie 30-40 minuciu, kol virsus siek tiek parusvuos. Istraukus is orakites, pabarstyti pyraga cukraus pudra ir leisti jam atvesti., Nors...jis skanus ir siltas, jeigu kam patinka su grietinele ar ledais. Tesla skilineja ir trupa, todel patogumo deliai ja kociokite (ismaigykite delnais) ant sviestinio (kepimo) popieriaus. Netgi ir apkepant pirmaji sluoksni, i skarda ji dekite su tuo paciu kepimo popieriumi - bus lengviau paskui supjaustyta pyraga nesutrupejusi isimti.

 

Mano pačios pastebėjimai: tešla, supylus 2,5 st. miltų, man išėjo kietoka, tai aš dar šiek tiek sviesto pridėjau, kad taip netrupėtų ir būtų minkštesnė. Mano formai tešlos buvo mažokai, su apatiniu sluoksniu buvo viskas gerai, nesunkiai ant sviestinio popieriaus išklojau visą formos dugną, bet viršutiniam sluoksniui ir tešlos mažokai pasirodė (buvau padalinusi ją į lygias dalis) ir neįsivaizdavau, kaip tokio trapumo tešlą ant tų obuolių masės paklot gražiai. Tai mano išeitis - tešlą tiesiog nestambiai sutrupinau pirštais, gražiai padengdama tais trupiniais visą paviršių. Net šonų "neužkamšiau", bet viskas pavyko. Skanaus, jei kas kepsit :hm:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Vakar valgiau beprotiškai skanų obolių pyragą :wub: Nu be galo skanus, darysiu ir aš tokį, masę jau pasiruošiau bet noriu ir čia parašyti. Bėja pyragas turbūt lygiai toks pat kaio žmonikė parašius, bet mano draugė darė kitaip tai ir aš parašysiu kaip ji darė ir kaip aš darysiu.Taigi:

Stiklinė manų kruopų

Stiklinė miltų

Stiklinė cukraus

Truputėlis sviesto

1kg. obuolių

 

Miltus, manus ir cukrų išmaišyti. Obuolius sutarkuoti su burokinę tarka. Tada į blėkutę berti birią masę plono sluoksnio, tada ant jos ploną sluoksnį tarkuotų obuolių ir taip sluoksniuoti iki tol kol baigsis produktai. Bet paskutinė sluoksnis tur būti birios masės. Tada ant viršaus užtarkuoti sviesto plonu sluoksniu.

 

Na, galiu pasakyti, pyragas be gaaaaaaaaalo skanu :wub: Todėl šiandien iš dvigubos normos darysiu :rolleyes:

 

Einu ir as bandyt kept.


5_3_1167685200_4b524953545550454c495549.png

ineta.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Vakar valgiau beprotiškai skanų obolių pyragą :wub: Nu be galo skanus, darysiu ir aš tokį, masę jau pasiruošiau bet noriu ir čia parašyti. Bėja pyragas turbūt lygiai toks pat kaio žmonikė parašius, bet mano draugė darė kitaip tai ir aš parašysiu kaip ji darė ir kaip aš darysiu.Taigi:

Stiklinė manų kruopų

Stiklinė miltų

Stiklinė cukraus

Truputėlis sviesto

1kg. obuolių

 

Miltus, manus ir cukrų išmaišyti. Obuolius sutarkuoti su burokinę tarka. Tada į blėkutę berti birią masę plono sluoksnio, tada ant jos ploną sluoksnį tarkuotų obuolių ir taip sluoksniuoti iki tol kol baigsis produktai. Bet paskutinė sluoksnis tur būti birios masės. Tada ant viršaus užtarkuoti sviesto plonu sluoksniu.

 

Na, galiu pasakyti, pyragas be gaaaaaaaaalo skanu :wub: Todėl šiandien iš dvigubos normos darysiu :kadaryt:

na siandien vel kepau si pyraga, nu nerealus :D

tik as dar ant galo siek tiek vandenuku virintu paslaksciau, kad jis slapesnis butu :mirksiukas:


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
reiks ir man isbandyti :wub1: nes namuose obuoliu Daug turiu ;)

mergaites, o kiek laiko kepa sitas pyragas? :wub1:

ir ar kepimo skarda kuo nors tepat?

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
mergaites, o kiek laiko kepa sitas pyragas? ;)

ir ar kepimo skarda kuo nors tepat?

gal pusvalandi, nebepamenu, o apacios tai lyg netepiau niekuo

ale ot skleroze nu :wub1:


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.