Pereiti prie turinio
Svečias kicule

Lietuviai užsienyje

Rekomenduojami pranešimai

Svečias kicule
Sukurta (redaguota)

Vis daugiau lietuviu palieka Lietuva.

Labai idomu, kaip sekasi lietuviams gyventi svetimoj saly?

Ar esate patenkinti?

Ar traukia atgal i Lietuva?

Redagavo kicule

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano kaimynas buvo isvykes,dvi dienas Anglijoj patrauke,ir namo grizo.Vietoj garazo,kur turejo dirbti-kazkokia pasiure,butas jiems buvo neisnuomotas,apgyvendino kazkokiam viesbutyje...vnz, kita diena sedo i lektuva ir grizo namo.

Redagavo Nicole

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Svečias kicule

Apie tokius dalykus girdejau ir as ne karta, baisu :piktas

Panasiai buvo ir vyro broliui kai pirma karta skrido i Anglija,bet aisku namo jis negrizo,pats surado darba,geresni buta ir t.t. :grin:

Idomu suzinot atsiliepimus apie kitas salis tu zmoniu, kurie ten gyvena,o ne siaip uzdirbti pinigeliu isvaziavo.

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na mano istorija gana ilgoka..tad pradesiu nuo pradziu :grin:

Tuo laiku dirbau Alytuje Iris administracijoje, kur man labai patiko, kelis menesius, kai mano buves vaikinas nusprende vaziuoti i Airija..dar po keliu menesiu man paskambino, kad surado darba ir man ir turiu atvaziuoti..taigi po ilgu svarstymu nusprendziau, kad gal ir verta pabandyti, nors labai nesinorejo palikti darbo ir draugu bei artimuju..Taigi nuvaziavau ir pradejau dirbti degalineje, kur vienas is skyriu buvo pardavineti karstus uzkandzius..tuo laiku visiems uzsienieciams i valanda dar tik po minimuma mokejo, kuris buvo Eu6.5..kuri laika buvo gerai, ten dar dirbo dvi lietuves, viena is kauno, kita is kedainiu, o paskui pradejo uzknisti ten airiu malalietkos, nes labai jau nesvariai jos ten dirbdavo, kai sako ant durniaus ir dar daugiau atlyginimo gaudavo..tad po 4men. nusprendem iseiti..o jau tos degalines vadovybe kai pradejo mus gasdinti, kad nesilaikius kontrakto metams, teks moketi Eu1000 bauda ir busim istremti is Airijos :laugh: zodziu juokinga pasidare, bet nieko jie nedare, tad ir isejom ir issikraustem i kita Dublino rajona... :pack2_thumbup[1]:

tesinys sekanciam pasisakyme :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Svečias kicule

O paciai patinka Airija?

Gyventi ten?

As zinok jau depresuoju... taip norisi is Lietuveles begti :geda

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Istorijos tesinys....

Taigi issikraustem i kita rajona, kur pradejom nuomuotis nama su airiu studentais, mes ten gal astuoniese is viso gyvenom..darba gana greitai radom netoliese buvusiam prekybos centre, taigi tuo kartu pasiseke..bet po menesio vadovybe pasake, kad negali musu idarbinti visam laikui, nes tuo laiku buvo reikalingi darbo leidimai, o butent ta parduotuve negalejo ju mums suteikti..taigi teko iseiti, bet sikart vadovybe buvo labai faina, mums net savaite i prieki atlyginima sumokejo ir palinkejo sekmes, uztai ju niekad nepamirsiu, tikrai labai geri zmones buvo ..o stai gyvenimas su tais studentais, tai vos i nevilti nenuvare..jau toki kiaules, neisivaizduoju, kaip ju tevai ten juos augino :doh kiekvieno is ju kambarys, tai kaip kiaules migis - viskas ismetyta..salione tai net kojos nesinoredavo kelti, nes ten jie ir zole rukydavo, ir valgydavo, ir dar nezinia ka darydavo, nes viskas budavo sukuista - valgis su batais ir rubais kartu :piktas Na mes ten bandem su jais kovoti, bet ka gali 2 pries 6 :swoon2[1]: o jau apie virtuve, tai net nekalbu..orkaite buvo nevalyta gal 10 metu, na bent jau toks vaizdas susidare :doh kasdien kruva indu palikta virtuvej, kur ka pjauste, ten paliko ir pan. zodziu :swoon2[1]: na bet vienintelis dalykas, bent jau nuoma buvo pigi, nes neradus darbo, teko visa menesi isgyventi vien tik duona su sviestu valgant ir uzsigeriant arbata be cukraus, o darbo tai ieskojom visur, as tai bent jau visa Dublina dabar pazistu :laugh: , nes teko po visa vazineti beieskant darbo....

Tesinys sekanciam pasisakyme :grin:

Papildyta:

Dabar tai tikrai patinka gyventi..kazkaip lengviau, kai gauni atlyginima kas savaite, o ir zmones ne tokie depresuojantys :) Man patinka Lietuva, bet dabartines salygos gali ir sveikiausia i nevilti nuvaryt, todel jei turi galimybe kazkur kitur pradeti gyvenima, tai pirmyn :pack2_thumbup[1]: nes cia dar reiks palaukti bent 10 meteliu, kol Lietuva pasieks siek tiek normalesni gyvenimo lygi :bloga:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Siaip manau, jei turi gerus kalbos pagrindus, gali daug ko pasiekti ir svecioj saly, bet priklauso nuo vietos ir tai ko nori is gyvenimo :grin:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Istorijos tesinys...

Taigi po viso vazinejimo galu gale radau darba visai kitame Dublino gale, kur tuo metu buvo didziausias prekybos centras Airijoje (dabar tai dar viena nauja didesni pastate)..taigi vel teko keltis i nauja vieta, arciau darbo..o sikart labai pasiseke su vadovybe ir kiti darbuotojai labai faini, zodziu cia isdirbau trejus metus kol nusprendziau pabandyti dar kitoje batu parduotuveje, kur dabar ir dirbu..

Na ir pabaigai siek tiek gyvenimo tiesu :) zinoma, yra sunku pradeti bet ka svetimoj saly, kol pripranti prie kitu zmoniu ir ju gyvenimo budo, bet svarbiausia, kad nori sau pasigerinti gyvenima ir jeigu nepatinka vienoj vietoj, bandyk kitoj, juk niekas per galva neduos..o istveres siek tiek sunkumu, zmogus tik stipresnis tampa :pack2_thumbup[1]: ir aisku, kad kiekvienoj saly yra vienokiu ir kitokiu zmoniu, bet prie visko priprantama..kaip sako 'kiekvienam savo' :grin:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Svečias kicule

Tai saunu, kad turi dabar gera darba :pack2_thumbup[1]:

yra sunku pradeti bet ka svetimoj saly, kol pripranti prie kitu zmoniu ir ju gyvenimo budo, bet svarbiausia, kad nori sau pasigerinti gyvenima ir jeigu nepatinka vienoj vietoj, bandyk kitoj, juk niekas per galva neduos..o istveres siek tiek sunkumu, zmogus tik stipresnis tampa ir aisku, kad kiekvienoj saly yra vienokiu ir kitokiu zmoniu, bet prie visko priprantama..kaip sako 'kiekvienam savo'

Tai vat, kad svarbiausia yra kalba :this[1]:

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Tai saunu kad turi dabar gera darba :pack2_thumbup[1]:

Aciu :)

Tai vat kad svarbiause yra kalba :this[1]:

O del kalbos, tai as dabar siunciuosi labai gera programa, kuria galima ismokti daug kalbu..viena is ju yra ispanu, tai jeigu domina, galeciau ir tau atsiusti :)

Vadinasi Rosetta Stone ir mokomasi be tiesioginio vertimo, tiesiog rodomi paveiksleliai ir sakoma balsu bei parasoma fraze, o tu turi atspeti, kuriam paveiksleliui ji tinkama..taip ir ismoksti, labai visi vertina sia programa, o norint isigyti internetu ji kainuoja apie 300 doleriu vienai kalbai..na o as tokia sustra :grin: radau is kur nemokamai parsisiusti visas 18 kalbu..taigi norintieji prasom kreiptis :schmoll:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Svečias kicule

Tikrai idomu :hm:

Nicole o dukryte tavo gime kaip suprantu taip pat Airijoje? :bigsmile:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na ka isiterpiu ir as truputi, nes dabr esu uzsienyje...

Zinot nesakysiu as ar geriau Lietuvoj ar kitoj kokioj sali, bet geriausia ten kur tavo seima. Na, o mano visa seima cia, kur as ir esu :bigsmile:

Nostalgijos Lietuvai negaliu sakyt kad nejauciu, bet jeigu dar butu cia visi mano draugai, isvis butu pasaka...

Na o emigruojam ne todel, kad patinka kazkur kitur labiau, o del geresnio gyvenimo :hm: . Nors as labai gerai ir LT gyvenau, bet koks gali but geris, kai mama, sesuo kazkur labai toli. Tad cia Chicago, man dabar yra geriausia, bent dabar...Cia dabar mano namai...Ir mano pats mylimiausias miestas vistiek visad liks Chicago...Nors zinot gyvenimas kartais nenuspejamas, ka gali zinot kur tu gyvensi po 10 ar 20 metu...

Redagavo Nicole

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.