Pereiti prie turinio
Pajure

Diskriminacija dėl nereligijos

Rekomenduojami pranešimai

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/a...php?id=10210890

Paskai?ius straipsn? prisiminiau,kaip prie? kelis metus lankydama anglų kursus reik?jo papasakoti,kuo man ypatingos kal?dos.Ir kai pasakiau,kad ?ia religin? ?vent?,nieko man nerei?kia,tradicijų katalikų nesilaukau,d?stytoja ? mane tokiom nustebusiom akim pa?i?r?jo-net nepatogiai pasijutau...tipo tu ma?daug ne lietuv?,jei t? dien? ? ba?ny?i? neini...O d?l egzamino-jei t?vai netikintys ir ? ba?ny?i? nevaik?to,i? kur abiturientas gali ?inoti apie tas ?ventes.?ia gi ?vent?s tik katalikams.Mano vaikai irgi nelabai pasakytų pvz kada ta ?ventųjų diena yra.Diskriminacija tai nerali.Lygtai tas tik?jimas yra privalomas dalykas...

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Zinoma, kad buvo..Paprasciausiai zmones nesupranta, kaip galima netiketi baznycia ir pan. As pvz., vadinama katalike, bet tik todel, kad tevai liepe eiti priimti komunija ir pan., nors patys jie baznycioje nesilanko, na nebent per kieno nors laidotuves..As pati netikiu baznycia, nes manau, kad tai tik smegenu plovimas..As tikiu, kad egzistuoja kazkokia stipri jega, kuri vienaip ar kitaip valdo musu likimus, bet baznycia nera reikalinga tam, kad mes kazkuo tiketumem..Jei zmogus tikrai kazkuo tiki, tai jam tikrai nereikalingas kazkoks kunigas, kad ji dar labiau tuo itikintu..Na bet cia tik mano nuomone, kiekvienas juk masto taip, kaip jam paranku..

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nicole, o tu su tuo susidūrei Lietuvoj ar ir Airijoj tas pats?

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Ir Airijoje tas pats, bent jau maniskio tevai labai religingi, ypac tevukas..Jie net domejosi, ar as esu katalike ir pan. Aisku, jiems savo poziurio apie baznycia niekada nesu issakius, tiesiog maniskis perspejo apie tokius dalykus su jais nediskutuoti, nes beprasmiska butu, o ir labai isizeistu, jei kas nors jiems primestu nuomone, kad netiki baznycia ir pan. :unsure:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O atrodo, kad šalis labiau pažengus visais atžvilgiais :rolleyes:

Aš tikiuosi, kad ateis toks laikas, kad nebus keista, kad kažkas tiki kitaip, kad žmonės nebus vertinami pagal religijas ir pan.

Nors prisipažinsiu man keista, kai visi džiaugiasi artėjančiom Kalėdom ar kitom visuotinai priimtinom ( :flowers: ) šventėm, o kiti į jas visiškai nekreipia dėmesio (kaip, kad pvz Reta.. aš jai apie tai vis pabumbu :unsure:)

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na negaleciau pasakyti, kad salis visiskai nepazengus siuo atzvilgiu, nes pvz. Dubline tikriausiai daugiau uzsienieciu, nei paciu airiu gyvena..Teko dirbti su keletu Bosnijos pilieciu, kuriems Kaledos visiskai nieko nereiskia..Taip net keista pasidaro, kai visi skuba, stresuoja pirkti dovanas tai sventei, o minetos merginos is Bosnijos sau ramiai sedejo, nes pas juos tokiems dalykams visiskai demesio neskiriama..Baisiai daug cia kinieciu, ir visi iki vieno dirbo Kaledu ir Naujuju dienomis, kaip beja ir kitu saliu atstovai, kurie nesvencia Kaledu..Musu kartos zmones zymiai atlaidziau ziuri i kiekvieno asmenini tikejima, o stai vyresnio amziaus zmones, tevai, seneliai vis dar tvirtai tiki Baznycia..

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.