Pereiti prie turinio
kicule

Gimdymas Airijoje

Rekomenduojami pranešimai

Žinau kad yra tikrai mamyčių ir mūsų forume kurios gimdė ne Lietuvoj. Butu įdomu išgirsti jūsų nuomone apie kitu saliu gimdymo namus,priežiūra ir t.t. :super:

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai busiu viena is tu mamyciu :super: Gimdziau Airijoje paprastoje ligonineje..Gimdymas buvo nemokamas ir vizitai pas daktarus pries gimdyma ir 6 savaites po gimdymo taip pat nemokami..Tiesa sakant, labai bijojau, nes nezinojau, ko tiketis..Galvojau, kad tik netektu palatos dalintis su juodaodemis, nes jos labai jau garsiai bendrauja ir labai smalsauja :hm: Bet viskas praejo tiesiog puikiai, akusere pasitaike labai maloni moteris..Gimdziau apie 7 valandas, o ji netgi pasiliko ilgiau po pamainos, kol as pagimdziau..Ir koks sutapimas, kad jos pavarde tokia pati, kaip ir mano mazyles..Niekada nepamirsiu jos, nes tokiu zmoniu tikrai reta.. Palata dalinausi tik su viena moterimi, o paskutine diena likau viena, kuo labai dziaugiausi, nes truputi depresavau, matyt hormonai buvo labai sukile :super: Ligonineje isbuvau 3 paras, bet po keliu dienu teko su mazyle sugrizti parai i inkubatoriu..Tas momentas tikriausiai buvo baisiausias, nes kai nezinai nieko apie mazyliu ligas, bet koks sutrikimas gali isgasdinti :geda: Bet daktarai ir seseles pasitaike labai faini, tad viskas baigesi gerai..Ir siaip visos pamokeles pries gimdyma buvo labai naudingos, jie labai organizuoti ir gali suteikti bet kokia informacija..Tikrai nebijociau ten gimdyti sekanti karta..Jei kam idomu, ligonines pavadinimas Rotunda Hospital, o ji yra Dublino centre :D

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Nicole,ar mokejei uz gimdyma?

Ar ten aplamai yra taip?

DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Parasiau gi, kad gimdymas nemokamas buvo :super: O siaip tai, kaip ir visur, jei nori privaciai, tada tenka moketi, kiek tiksliai nezinau :super:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

AS taippat gimdziau Airijoje. Man labai patiko,tuo labiau kad buvo ka palyginti,nes pirma kart gimdziau Lietuvoje. Labai fainos sesutes,prieziura liuksiska,turint uomenyje,kad ne kapeikos nereikia moketi.Nustebino tik tai,kad kai atvaziavau i ligonine,kai saremiai buvo kas 5min, man paseke,kad teks vaziuot namo ir atvaziuot veliau,kai saremiai bus kas 2min,nes NERA VIETU GIMDYKLOJE. Va cia man buvo sokas ir tuo momentu keikiau tuos airius kiek galedama :flowers:.Na bet niekur nesidesi,teko vaziuot namo... Po 2val as vel buvau ligonineje.Si karta jau buvo vietu :flowers:. Akuseres nuostabios.Kai tik mane nuvede i gimdykla,sesute is palatos buvo isejus tik i tuoleta.Visa laika sedejo salia manes. Pastoviai pasakojo ka ir kaip darys.Malonios ne tas zodis.Lygiai po 7val as jau laikiau dukryte ant ranku :flowers:.Tiesa, is tu 7val spejau dar 4val numigt :victory:,nes pasiprasiau epidurio.Praejus 24val as jau buvau namie.

Dar nesu girdejusi,kad kam nors butu nepatike cia gimdyt,ko nepasakytum apie nesciosios prieziura. Va cia tai jie nieko neziuri. Neduok Dieve,jei kokios problemos...Pas juos ginekologines apziuros per visa nestuma nesulauksi.Jie tik spaudima pamatuoja ir slapimo tyrima kiekviena kart padaro.Man nestumo metu buvo padidejes kraujospudis.Kartais net budavo 180/90,bet jie pasakydavo,kad viskas ok.A little bit to much,but ok.Vieninteliai vaistai kuriuos jie pripazysta tai yra paracetamol ir panadol. Vaistai nuo visu ligu.Ar tau spaudimas,ar tau nugara skauda,ar persalai ar bet kas kitas,jie liepia gert panadoli.

Vaikelio apziuros metu,viskas panasiai :victory:. Kai jie klausia ar viskas gerai,as visuomet sakau kad gerai,nes naudos is ju jokios.

Truputeli ne i tema,bet kai mano didzioji dukryte i nosi isikiso gelezine raide nuo apyrankes,greitojoje as pralaukiau 4val,kol teikesi priimt.Apziurejo,paklause kas nutiko ir sako,o dabar palaukit kol ateis gydytojas.JO m,es laukem dar valanda.Kai atejo,liepe nueit pasidaryt nuotrauka ir gryzt,tai uztruko dar viena valanda. Na galu gale jis pabande su pincetu istraukt,bet jam nepavyko. Dukryte zinoma pradejo muistytis,o tas isigandes sako;nieko nebus,neistrauksiu,teks jums ja vezt i Dublina I vaiku ligonine,ten jums duos narkoze ir istrauks. Mano akys pilnos baimes,bet lekem i dublina... Aciu Dievui,ten gydytojas pasitaike ne airis ir atvyko labai greitai,per 20min,nors jau buvo 2val nakties.Nereikejo nei narkozes,liepe tik stipriai palaikyt. Pats paieme lygiai toki pati pinceta,kaip tas issiziojes airis ir istrauke be jokio vargo.

Na ir prirasiau ;)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Jo jau su daktarais tai sunkoka cia Airijoje, dar kol kas per visa laika tik viena normalia gydytoja pamaciau, kuri tarp kitko, mano mazyles akytes ziurejo..Stengiuosi vengti vizitu pas daktarus, nes kainuoja nesamoningus pinigus, o naudos is ju visiskai jokios :flowers: Bet stai gimdymo atzvilgiu, tai tikrai labai malonios akuseres pasitaike :flowers:

Reneke, o jus irgi Airijoje gyvenat, ar tik siaip tuo laiku ten lanketes :flowers:

Redagavo Nicole

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As kolkas dar gyvenu,bet jau turiu bilietus i Lietuva ir daugiau gal nebegrysiu atgal. Siaip man cia patinka,bet nusprendem panbandyt Lietuvoje pagyvent :flowers:. As tai manau kad galim ilgai neisbut,bet vyra gimtine traukia :flowers:

O tu dar Airijoj? Kur gyvenat? Mes tai Droghedoj.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sveikutes as taipat gimdziau uzsienyje bet ne Airijoje o Anglijoje.Anglijoje nescioms moterims suteikiamos visos socialines garantijos pradedant nuo nemokamu vizitu vaistu baigiant stomotologo paslaugomis.Zinoma nezinau kaip toms mamytems kurios ten nedirba tikrai nesidomejau ar reikia moketi uz vizitus.Gimdymas taipat buvo nemokamas labai grazi palata buvo idealiai svaru nepalyginsi lietuvos ligoniniu.Pagimdziau per 7val pasitaike labai nuostabi akusere padejo gimdyti visai nesuplysau o namo paleido ant kitos dienos nes labai didele depresija uznuole ir labai norejau namo vaziuoti.Po gimdymo dar metus galima naudotis visomis nemokamomis socialinemis garantijomis.Ateidavo i savaite po 2 kartus daktare namuose sverdavo matuodavo nesiojasi dezinfekuotojus viskas higieniska.Mano sese gimde lietuvoje tai atejo daktare su saltomis ir nepraustomis rankomis puole jos leliuka apziurineti.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Sveikutes as taipat gimdziau uzsienyje bet ne Airijoje o Anglijoje.Anglijoje nescioms moterims suteikiamos visos socialines garantijos pradedant nuo nemokamu vizitu vaistu baigiant stomotologo paslaugomis.Zinoma nezinau kaip toms mamytems kurios ten nedirba tikrai nesidomejau ar reikia moketi uz vizitus.Gimdymas taipat buvo nemokamas labai grazi palata buvo idealiai svaru nepalyginsi lietuvos ligoniniu.Pagimdziau per 7val pasitaike labai nuostabi akusere padejo gimdyti visai nesuplysau o namo paleido ant kitos dienos nes labai didele depresija uznuole ir labai norejau namo vaziuoti.Po gimdymo dar metus galima naudotis visomis nemokamomis socialinemis garantijomis.Ateidavo i savaite po 2 kartus daktare namuose sverdavo matuodavo nesiojasi dezinfekuotojus viskas higieniska.Mano sese gimde lietuvoje tai atejo daktare su saltomis ir nepraustomis rankomis puole jos leliuka apziurineti.

o kokiam mieste gimdei? nes as ir gimdziau anglijoje ir esu labai nepatenkinta-matyt priklauso nuo miesto kuriame gimdai :super:

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Oksana, o kas nutiko per gimdyma, lygtai nesi pasakojus :flowers: Reneke, siuo metu gyvename Cavan apskrityje Ballyjamesduff miestelyje, o anksciau gyvenom Dubline, Blanchardstown rajone :doh:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

esu pasakojus kazkur.... nepatiko gydytoju prieziura, palatos siaubingos....ir t.t.

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na ir as pasisakysiu :) taip pat gimdziua airijoje :)

kaip ir sake kitos forumo dalyves uz nestukes patikrinimus , gimdyma ir iki 6 savaiciu viskas , nemokamai , bet kaip daktaras tikrindavo kas ten keturias savaites ar kiek , man labai nepatiko .. :(

viskas greitai , paklausia ar viskas , gerai slapima patikrina ir spaudima ir vsikas , net sirdutes nesiklauso , o vat kaip nuvaziuoji i ligonine , ten irgi pralauki , tarp nesciuju kokias , keturias valandas , ir jos taip pat greitai , patikrina , viska ta pati , tik dar sirdutes pasiklauso , tai nors tiek nuramindavo ...

ir dar jei tik pasakai kad ka skauda tai gerk panadolio ... galvoju idijotai , visas vaistas pas juos panadolisa nuo skausmo .

viena diena nusivarcaiu nuo laiptu ir kaip tik buvo man patikrinimas ligoninej , sakau gal galite paziureti ar viskas , gerai ar nieko nenutiko , sako jei gerai jauties nieko neturetu but , bet gi sakau , man nugara skauda visa , sako panadoli gerk :serga:

o vat kas del gimdymo , tai labai ciotka , buvo , seseles tai labai labai liuks pasitaike , ir viskas labai sklandziai vyko , as atvaziavau i ligonine jau su saremiais kas dvi minutes , mane patikrino , buvo jau 4.5 cm atsiverimas , o tada buvo 10.00 ryto :) sako gal nori duju , sakau jei pades tai zinoma , tai vat dave duju , sako seskis i vezimeli , nuvesim i palata , sakau ne eisiu pati , tai ejau stabteledama , bet vistiek ejau pati , palatoj pagulde , ir vel pajunge prie masinos , sakau kada su lelium pasimatysiu , sako na gal apie 6-8 valanda vakaro , galvoju dieve tu mnao , tiek dar ilgai kankintis , tai vat kvepavau tas dujas , jau vsikas kaip per migla , burna isdziuvo , sakau sysiu noriu , nuejau veina kart nieko , antra karta , nieko tik lasiukas isbega ir vsikas , o pusle taip spaudzia , apie 11.55 valanda patikrino sako tau jau 6 cm atsiverimas , sakau vel i tuoleta noriu , mama vel nuvede , mano ir kaip sove, sako kas cia buvo , sakau sysiu padaraiu , sako ne sako sove , sakau nezinau bet labai gera buvo , mama pazejo sako vandenys nubego :ooops: tada taip gera pasidare net lengvaiu ejau i palata , atejau vel i palata (buvom 4 man rodos )atsidedau ant kedutes , ir tik jauciu kad slapia ir negaliu sustabdyti , sakau apsisysinau ir vel , atsistoju visa kairai slapia , mama sako einu daktarei pasakysiu kad vandenys nubego m sakau o jei ne jei pasimyzau, sakau nekviesk dar persirenksiu :rolleyes:

atejo , sako patikrinsim , tada vel tikrino vel vandenys nubego :D sako jau 8 cm atsidarymas , o tai buvo 12.06 kazkur , sakau o kaip greitai ,visos seseles tik giria giria as dar juokauju , net nepastebejau kaip po keliu minuciu stangos uzejo , tada jau pradejau raitytis rekt , ir visai be oro , sakau kakes noriu , maniskis sako ka , sakau kakes .. tas mamai pasake o mama seselei , nepastebejau sureaguot , kaip jau supakavo ir veza su lova , tada jau pradejau klykt sakau niekur nevaziuosiu , neveskit , negaliu gimdyt , maniskis ramina kad jau tuoj su leliuku pasimatysiu ir kad vsikas bus gerai , bet tada jau asaru pakalnes , ir baime uzejo , tai operacinej kankinausi , valanda ir 10 min , kol pagaliau istrumiau , ir atsiklupus gimdziua ir ant maiso didziulinio ir atsistoju , kol galu gale leido atsigult nes galvute dar buvo mazai isitacius ar kas ten ar nusileidus , jau pusiau kaip gimdziua sakau , mamai nuskausminamu prasyk nebegaliu , mama tyli , sakau prasykit netylekit (pati anglu visai nebenorejau ir nebemokejau kalbet ) :D :D :D bet sesele sakau jau per velu pati gali tai padaryt , na ir kazkaip pagimdziua siaip ne taip ... o palatopj tai sesiese sedejom .. sakes kaip nervas ime , veinas verkia ir kiti pradeda ... o dar veina pasonej tiek knarke kad vos nenusisovaiu :sauna: na bet tikrai nesigailiu , kad gimdziua airijoje , nors labai bijojau , nes palei ju rpieziura galvoju ir gimdymas toks pat , bus , bet gimdymas , tai labai gerai ir sklandziai praejo :)

Didžiausia laimė gyvenime - Žinoti kad esi Mylimas ...d5ebf1bd2b930f069fe8801562d2a971.gif

Pati Gražiausia daina pasaulyje :)

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.