Pereiti prie turinio
GEISTĖ

Eutanazija

Rekomenduojami pranešimai

Butaforija parašė:
O kas ta procedura atliks gydytojas? seimos narys? Kam kils ranka nuzudyt?

O jei eutanazija iteisintu, as manau butu ne vienas atvejis kai tuo pasinaudotu ne su gerais ketinimais.....

na manau, kad gydytoju konsiliumai t.y. tie kurie turi galimybe ivertinti visus tyrimu ir gyvybiniu funkciju rezultatus galetu puikiausiai tai atlikti... Juk nera kalbama apie 'kam noriu- tam darau' eutanazija...

O palaikydami gyvybe aparatais arba pumpuodami vaistus zmogui - kuriam tai nieko jau nebepakeis- manau visi galvoja tik aptie SAVE. Juk butent MUMS bus skaudu kai musu artimasis mirs, butent MES turesime tvarkytis su mus uzgriuvusiomis emocijomis.

Del poziurio- 'negalejome pasirinkti gimimo valandos - tai negalime pasirinkti mirimo laiko' Indrute manau yra teisi - mamos nusprendzia ar mums gimti ar ne...

LAIME- tai lyg brangus kvepalai..Jei nesikvepinsi - niekas nezinos, kad juos turi...

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
  Indrute parašė:
Lygiai tas pats kas vyksta su donoryste. Bet donorystė sėkmingai klesti.

Na ir palyginai, juk viso kraujo neiščiulpia. Donorystė tai pagalba kitam. Hm..., bet eutanazija taip pat, galima sakyti, pagalba kitam scratch_one-s_head.gif. Visgi gyvybės pratęsimas ir jos nutraukimas, tai skirtigi dalykai

85973d24eb7ab491f933b83223486c56.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  Uosis parašė:
Na ir palyginai, juk viso kraujo neiščiulpia. Donorystė tai pagalba kitam. Hm..., bet eutanazija taip pat, galima sakyti, pagalba kitam scratch_one-s_head.gif. Visgi gyvybės pratęsimas ir jos nutraukimas, tai skirtigi dalykai

:rolleyes:

Aš donorystę turėjau omenyje ne kraujo davimą. Jeigu nežinai donorystė yra ir kepenų, inkstų ir visų kitų organų dovanojimas.

Ką turėjau omenyje?

Dažnai girdimi artimųjų nusiskundimai, kad patekus kaip pavyzdžiui į avarija asmeniui kuris yra pasirašęs donorystės sutartį, daktarai nededa daug pastangų, "specialiai" marina kad galbūt kažkam labai reik širdies, o dar kažkam inksto.

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  GEISTĖ parašė:
Butaforija, Geistė yra lituanistė, kuri niekaip nesupranta, kodėl lietuvaičiai tokie mažaraščiai :bigsmile:

kai pakomentavau Jūsų klaidą, sakėte, kad esate buvusi lituanistė.

bet čia pritariu, kad tokio žodžio kaip eutanazija, jei žmogus neparašo, tai reikia pasakyti :rolleyes:

Dėl eutanazijos... man šis klausimas keblus, kartais taip, kartais - ne. Niekaip negaliu atsakyti vienareikšmiškai. Tačiau žinau, kad jei kentėčiau, ko gero pati norėčiau, kad mane kas numarintų. Yra atvejų, kai kenčiantiems, kol neįteisinta eutanazija, ir prašo giminių, kad bet kaip numarintų, arba patys žudosi (kas dar gali).. Tačiau tikrai, kas tai atliktų? gal patys artimiausi žmonės, tai reikštų pasidalinti kančia...

Tikrai kiekvienas atvejis subtilus labai, ir tema be galo kebli.

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš tai dabar galvoju, kad ir kaip matyčiau mano pvz mamytė kankinasi, nesugebėčiau prieš ją pakelti rankos, nu niekaip.....

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ir aš negalėčiau to atlikti.

gal tai turėtų atlikti žmonės, kurie anksčiau giljotinuodavo, o dbr atlieka mirties bausmes kalėjimuose?

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
  Indrute parašė:
Aš tai dabar galvoju, kad ir kaip matyčiau mano pvz mamytė kankinasi, nesugebėčiau prieš ją pakelti rankos, nu niekaip.....

Mačiau, kaip kankinosi mano tėvas, sergantis vėžiu, ir tikrai norėjosi, kad kuo greičiau tos jo kančios baigtųsi- ir fizinės, ir ne fizinės...Bet teko sulaukti, kol jis pats numirė...

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Aš asmeniškai esu už, bet Lietuvoje būtų labai greitai apeinami įstatymai.

(:

Prasidėtų žudymai su pasiteisinimu.

Hm...

Dovanėlėmenas.gif

snow is falling all around me, children playing, having fun.

it's the season love and understanding!

Merry Christmas everyone!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

As UZ, bet si tema gana kebli, nes daug kas gali pasinaudoti sia galimybe savo naudai, o ne kaip pagalba ligoniui..Manau, tai turetu buti kiekvieno zmogaus atsakomybe ir pasirinkimas, t.y. kiekvienas zmogus turetu pasirupinti, kad tokiam atvejui nutikus, jis turetu rastiska paliudijima, kad nori arba nenori, jog tokioje situacijoje jo gyvybe butu nutraukta vaistu pagalba.

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Na taip, bet jeigu nepagalvoji, kad gali taip nutikti, o per avariją prarandi gebėjimą kalbėti ar valdyti kūna, tai jau turi nuspręsti artimieji. O jie palieka gyventi.

Va, žiūrėjau vienos merginos istoriją. Kai jai buvo 16 metų, ji važiavo iš vakarėlio, į jos automobilį įvažiavo neblaivus 17 - metis mažina užsidegė ir ji joje degė beveik minutę. Tai jai nudegė vokas akies ir nuolat turi lašintis vaiztus, nevaldo kūno beveik, atrodo baisiai, o buvo labai simpatiška. Kadangi ji negalėjo nuspręsti savarankiškai dėl neveiklumo, ją tokią paliko gyventi ir kankintis.

Ji negali turėti vaikų, darbo, vyro, nieko negali pasiekti.

Dovanėlėmenas.gif

snow is falling all around me, children playing, having fun.

it's the season love and understanding!

Merry Christmas everyone!

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Eutanazija reikalingas daiktas, bet Lietuvai iki jos dar reikia laabai paūgėt

85973d24eb7ab491f933b83223486c56.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

ir aš už eutanaziją

nieko nėra baisiau, kaip paties arba artimo kančios, kai niekuom negali padėti, o tik aparatai palaiko gyvybę :mirksiukas:

Dovanėlėflow14.gifflow14.gifforumo%20simpatija.gifmylimas%20autorius.gif

kryste2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.