Pereiti prie turinio
uogyte

Apkepai

Rekomenduojami pranešimai

Makaronų apkepas

 

300-500 g faršo, 1 pakelis makaromų (400 g),

1-2 svogūnai, majonezo, sūrio.

 

Keptuvėje iškeptą ir prieskoniais apibarstytą (geriausia vegeta, pipirais) faršą dedame į riebalais išteptą skardą. Ant viršaus dedame išvirtus makaronus (geriausia spiralinius) ir keptuvėje iškeptus, smulkiai supjaustytus svogūnus. Apkepo visą viršų aptepame majonezo sluoksniu (geriausia "Daumantų") ir apibarstome sutarkuotu sūriu. Kepame 200 C orkaitėje apie 40 - 50 min


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Makaronų ir obuolių apkepas

 

600 g virtų makaronų

500 g obuolių (Obuolys)

4 šaukštai cukraus

1 pakelis vanilinio cukraus

2 šaukštai maltų džiūvėsėlių

0,5 šaukštelio malto cinamono (Cinamonas)

taukų formai ištepti

druskos

 

 

Obuolius nuplauti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti plonais griežinėliais.

Pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu, išmaišyti su virtais makaronais.

Patiekalą sudėti į išteptą taukais ir pabarstytą maltais džiūvėsėliais atsparų karščiui indą.

Kepti pridengus vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje apie 40 min


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Manų kruopų apkepas (pudingas)

 

Reikia:

 

4 kiaušinių

80g cukraus

30g vanilinio cukraus

60g manų kruopų

200g uogų šviežių arba šaldytų

 

Paruošimas:

Trynius išsukti su cukrumi iki baltų putų ir sumaišyti su manu kruopom ir uogom. Baltymus išplakti iki standžių putu. Viska atsargiai sumaišyti ir suberti vanilinį cukrų. Mase supilti į išteptą margarinu ar sviestu ir pabarstytą džiuvesėliais formą, ją įstatyti į indą, atsparų karščiui, su šaltu vandeniu ir pašauti į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaite, kepti apie 1val 20 min.


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

darzoviu uzkepele

 

300g saldytu darzoviu sudejau i ugniai atsparu inda ir uzpyliau 200ml sultinio ( vanduo+ 0.5kbelio darzoviu sultinio magi) uzbarsciau parmezano smulkiai tarkuoto ir kepiau 220C apie 20min. Gali buti kaip garnyras


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mesos apkepas

 

700g ypac lieso jautienos farso (maziau nei 10% riebalu),

1 puodelis pomidoru sulciu,

1/2 puodelio stambiu aviziniu dribsniu (nevirtu),

1 truputi plaktas kiausinis,

1/2 puodelio smulkiai pjaustytu svogunu,

1 valgomas saukstas Vorcesterio padazo,

1/2 arbatinio saukstelio druskos (nebutinai),

1/4 arbatinio saukstelio pipiru.

 

Viska sumakaluoti ir kepti 200C orkaitej Istraukus nupilti sultis susidariusias, supjaustyti riekelem ir skanauti

As vietoj jautienos vistienos farsa naudojau


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Makaronu sampinjonu apkepas

 

Makaronus isvirti

sampinjonus apkepinti su smulkiai supjaustytu svogunu

 

Viska sudeti i skarda,ant virsaus uzdeti sauksta grietines ir uztarkuoti Rokiskio surio

 

:flowers: :D :D


Dovanėlėflow14.gifflow14.gifforumo%20simpatija.gifmylimas%20autorius.gif

 

kryste2.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pasidalinkime receptukais kokius apkepus kepate?

as pvz siandiena kepiau toki:

 

varskes apkepas

 

500 g varskes,

3 kiausiniai,

5 saukstai manu kruopu,

puse stiklines pieno,

3 saukstai sviesto,

3 saukstai cukraus.

 

 

Pries koki pusvalandi manu kruopas uzpilti pienu, kad isbrinktu. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu ir istrinti su cukrumi, supilti i varske, supilti ismirkusias kruopas su pienu, lydyta sviesta, gerai ismaisyti ir pabaigoje - isplaktus baltymus. Galima prideti razinu. Kepam apie pusvalandi 180 laipsniu orkaiteje. Skanaus.

sita siandien isbandziau, tai galiu paskyti, kad vienas skaniausiu varskes apkepu, kuriuos tik esu valgiusi :)


Dovanėlėflow14.gif

 

ok.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
sita siandien isbandziau, tai galiu paskyti, kad vienas skaniausiu varskes apkepu, kuriuos tik esu valgiusi :)

 

 

bandysiu rytoj as :)


Dovanėlėflow14.gifflow14.gifforumo%20simpatija.gifmylimas%20autorius.gif

 

kryste2.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
sita siandien isbandziau, tai galiu paskyti, kad vienas skaniausiu varskes apkepu, kuriuos tik esu valgiusi :gele:

pritariu :rolleyes: , mano vaikai niekaip jo neatsivalgo :) As anksciau nemegau varskes patiekalu, bet sita apkepa ir pati labai pamegau :gele:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

as irgi isbandzau si varskes apkepa-labai patiko.aciu :essen:

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

mesos apkepas

 

 

4-5 bulviu

500g farso (tinka bet koks)

1 paprika

1 svoguno

1 morkos

2-3 saukstu majonezo

Prieskoniai

 

Pirmiausia nulupus bulves supjaustyti griezineliais ir isdelioti orkaites indo dugna.

I farsa ideti prieskonius isminkyti ir apkloti bulves . Sutarkuoti morka ir apibarstyti farsa. Griezineliais supjaustyti svoguna, smulkiai paprika ir taip pat apibarstyti farsa. Viska aptepti majonezu (pries tepant majonezu dar galim uzbarstyti tarkuotu suriu ,bet suris nebutina )

Kepam orkaitėji 190-200 laipsniu ir kepti apie 30-40 min


10442.png10440.png

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ryziu apkepas su varske

 

100 g ryziu

40g razinu

40g varskes

1 kiausinis

30g cukraus

3 saukstai grietines

vanilinio cukraus

sviesto formai istepti

dziuveseliu formai pabarstyti

 

Isvirti biria ryziu kose,sudeti varske su cukrumi,kiausini,razinas,vanilni cukru.Viska gerai ismaisyti.Virsus aptepamas grietine.Kepti orkaiteje kol pagels.


10442.png10440.png

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.