Pereiti prie turinio
molli

Pyragai

Rekomenduojami pranešimai

Bezdžionių pyragas su cinamonu ir riešutais

 

88dbb6c21867.jpg

 

Tešlai:

 

240 ml šilto pieno

80 ml vandens

30 gr sviesto/margarino kepiniams

2 v.š..cukraus

2 a.š. druskos

550-600 gr miltų (reikia žiūrėti pagal tešlą,dėjau tiek,kad tešla būtų labai minkšta)

1 pakelis sausų mielių (aš dėjau puse pakelio “Fermipan”)

 

Taip pat:

100 gr sviesto/margarino(reikes ištirpinti)

cukraus

cinamono

riešutų (nedėjau,nes vaikams nelabai patinka)

 

Glajus:

apie 200 gr cukraus pudros

2 v.š. pieno

 

Iš teslai duotų produktų užminkyti labai minkštą tešlą,palikti valandai šiltai. Kai pakils,dalinam tešlą į 2 dalis,po to kiekvieną dalį dar į 2 dalis ir t.t kol gausite 64 gabaliukus. Sviestą ištirpinam,dedam cukrų,cinamoną ir riešutus,viską sumaišom. Kiekvieną tešlos gabaliuką padarom apvalios formos,šakutės pagalba mirkom į ištirpintą sviestą,apvoliojam cukraus/cinamono/riešutų mišinyje ir dedam į sviestu išteptą formą vienas šalia kito ratu. Sudeje visus tešlos rutuliukus,paliekam dar maždaug 30-40 min šiltai pakilt. Kepti apie 40-45 min. 180l temp. Iškeptą palikti atvėst formoj 10 min. Paruošti glajų ir užpilti ant viršaus. Skanaus.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Bezdžionių pyragas su cinamonu ir riešutais

 

88dbb6c21867.jpg

 

Tešlai:

 

240 ml šilto pieno

80 ml vandens

30 gr sviesto/margarino kepiniams

2 v.š..cukraus

2 a.š. druskos

550-600 gr miltų (reikia žiūrėti pagal tešlą,dėjau tiek,kad tešla būtų labai minkšta)

1 pakelis sausų mielių (aš dėjau puse pakelio “Fermipan”)

 

 

 

Taip pat:

100 gr sviesto/margarino(reikes ištirpinti)

cukraus

cinamono

riešutų (nedėjau,nes vaikams nelabai patinka)

 

Glajus:

apie 200 gr cukraus pudros

2 v.š. pieno

 

Iš teslai duotų produktų užminkyti labai minkštą tešlą,palikti valandai šiltai. Kai pakils,dalinam tešlą į 2 dalis,po to kiekvieną dalį dar į 2 dalis ir t.t kol gausite 64 gabaliukus. Sviestą ištirpinam,dedam cukrų,cinamoną ir riešutus,viską sumaišom. Kiekvieną tešlos gabaliuką padarom apvalios formos,šakutės pagalba mirkom į ištirpintą sviestą,apvoliojam cukraus/cinamono/riešutų mišinyje ir dedam į sviestu išteptą formą vienas šalia kito ratu. Sudeje visus tešlos rutuliukus,paliekam dar maždaug 30-40 min šiltai pakilt. Kepti apie 40-45 min. 180l temp. Iškeptą palikti atvėst formoj 10 min. Paruošti glajų ir užpilti ant viršaus. Skanaus.

 

Atrodo nuostabiai, ko gero rytoj bandau kepti. Ačiū. Gydyk gerklę greičiau, kad ilgai skausmai nekankintų.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kepiau tą BEZDŽIONIŲ pyragą. Tik nebepyliau pabaigoj glaisto. Maniau bus per saldu. Kitą kartą užpilsiu, reikia ir su juo paskanauti.

O pyragas tai geras, nežinau ar jį ėda beždžionės :flower:, bet maniškiai tai valgė visi. :flower::flower:


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kepiau tą BEZDŽIONIŲ pyragą. Tik nebepyliau pabaigoj glaisto. Maniau bus per saldu. Kitą kartą užpilsiu, reikia ir su juo paskanauti.

O pyragas tai geras, nežinau ar jį ėda beždžionės :flower:, bet maniškiai tai valgė visi. :flower::flower:

 

dziaugiuosi,kad patiko.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Vyniotinis

 

6a741ce88ece.jpg

 

1,5 a.s. sausu mieliu (10g svieziu)

450g. miltu

0,5 a.s. druskos

2 v.s. cukraus

2 v.s. aliejaus arba sviesto

250ml. pieno

 

Idarui:

100g aguonu

150g. cukraus

100ml. pieno

galima dar riesutus,razinas deti

 

kol tesla kils,darom idara. I puoda dedam aguonas,cukru ir piena,ir verdam kol sutirstes.

 

tesla padalijam i 4 dalis. Kiekviena iskociojam,dedam idara ir susukam kaip vyniotini. Imam forma,dedam 2 vyniotinius,o ant virsaus dar 2. Galima deti ir vienas sialia kito. Apie val. palaukiam kol pakils tesla ir kepam. Skanaus.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Alacka,tu nuostabi šeimininkė :flower: Va ta vyniotinį būtinai bandysiu...O kaip tešlą jo darai? Galima smulkiau.... :flower:


Dovanėlė

flow9.gifVIP.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

 

dc8f64ae87af0d5791d67831dbe28799.gif

 

Gyvenimas trumpas- pažeidinėk taisykles- atleisk greitai- bučiuok lėtai- mylėk nuoširdžiai- juokis nesivaržydamas- ir niekada nesigailėk to, kas privertė tave nusišypsoti...

lilija2.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal nieks čia man per ausį netrenks - bet aš pritariu, Alacka šaunių receptukų čia mums parašo. O jau skanu :flower:


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Alacka,tu nuostabi šeimininkė :flower: Va ta vyniotinį būtinai bandysiu...O kaip tešlą jo darai? Galima smulkiau.... :flower:

 

aciu,mergytes. :flower:

 

Imam miltus,tada ziurim ka parasyta ant musu mieliu (jei sumaisyti su miltais,tai ir sumaisome,o jei reikia i piena,tai i piena beriam ir sumaisom ir tada atsargiai pilam i miltus.As emiau sausas mieles,galima ir sviezias imti),pas mane tai parasyta,kad reikia sumaisyti su miltais,ka ir darau. Taigi sumaisau mieles su miltais,tada dedu cukraus, aliejaus,,pilu piena ir druska dedu. Viska gerai sumaisyti ir padeti i silta vieta val.,kad pakiltu dvigubai. Viska darom paprastai kaip ir bandelems tesla darote. Kol tesla kila,darom idara. I puoda dedam aguonas,cukru ir piena,ir verdam kol sutirstes.

kai tesla jau pakils,reikia padalinti ja i 4 dalis. Kiekviena iskociuoti,aptepti idaru ir susukti kaip vyniotini. Imam forma,sutepti aliejumi,as dejau sviestini popieriu ir dedam viena salia kito 2 vyniuotinius,o ant virsaus dar 2. Aptepti kiausinio ir pieno plakiniu ir kepam. Ir viskas,gaunasi skanus,saldus.

 

Kas turi duonkepe,tai galima ir ten kepti. Dar lengviau bus. Viska ideti i duonkepe,ijungti teslos kildinimo ir maisimo programa. Kai tesla bus gatava,isimam is kibirelio,viska darom taip pat kaip ir rasiau. tada tuos vyniotinius dedame i kibireli (2 apacioj ir 2 ant ju) ir kepimo programa.

 

As kepiau ir orkaiteje,ir duonkepeje. Skonis toks pats.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Pasha

 

c57cfc50158e.jpg

 

 

Teslai:

 

2,5 - 3 a.s. sausu mieliu arba 20-25g. svieziu

1 stiklinis cukraus

2 a.s vanilinio cukraus

500g. miltu (as dejau biski daugiau)

80g. minksto sviesto

150ml. silto pieno

2 kaiusiniai + 1 trinys

0,5 a.s. druskos

1 a.s. citr. cerdos (bet gallima ir nedeti)

razinu (galima deti saulegrazas,riesutus)

 

Aptepimui: 1 baltimas, 0,5 stiklines cukraus. Baltima gerai suplakti,ilasinti biski citrinos sulciu ir po biski ideti cukru (as dejau cukraus pudra)

 

 

Miltus sumaisyti su mielemis (galima ir siltame piene,palaukti kol suputuos ir tada ipilti i miltus),pilam silta piena,kiausinius,sviesta,druska,cukru,razinas. Viska gerai sumaisyti,ideti i inda ir siltai kildinti. Tesla iseina panasi i sviestiniu sausainiu mase. Kai pakils,forma istepti aliejumi ir perkelti tesla,palaukti kol vel pakils ir kepti. Skanaus.

 

Jei kepam duonkepeje,tai viska sudeti ir kepti. Razinas deti po signalo.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Velykų avinėlis

 

748a6c2ff495.jpg

 

sablonas

 

Tešlai:

Miltų (N 405) 500 gr.

Sausų mielių 1 pakelis

Cukraus 100 gr.

Vanilinio cukraus 1 maišelis

Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos

Kiaušinis

Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr.

Šilto pieno 200 ml.

 

Papuošimui:

 

Trynys 1 vnt.

Baltymas 1 vnt.

Pieno 1 šaukštelis

Lazdyno riešutas 1 vnt.

Cukraus pudra

Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val.

Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti.

Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą.

Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Štrudelis su obuoliais

 

58b42c7208d3.jpg

 

Produktai:

 

Tešlai:

300 g. miltų

150 ml pieno

1 kiaušinis

2,5 v.š. aliejaus

druska

 

Įdarui:

800 g. obuolių

1 citrina

30 g. kepintų migdolų drožlių

1 sauja razinų

100 g. cukraus

0,5 a.š. cinamono

30 g. džiuvėsėlių

50 g. sviesto

 

Eiga: Pieną šiek tiek pašildyti. Visus tešlai skirtus produktus (miltus, kiaušinį, pieną, druską, aliejų visą) sudėti į indą ir plakti mikseriu keletą minučių. Jeigu masė limpa prie rankų, pabarstyti šiek tiek miltų ant tešlos, paminkyti ir padaryti rutulėlį. Gilesnę lėkštę patepti aliejumi, įdėti tešlą, aptepti viršų aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti tešlą 2 val. kambario temperatūroje.

Obuolius perpjauti į 4 keturias dalis, nulupti ir supjaustyti griežinėliais, užpilti citrinos sultimis. Pakepinti migdolus ir sudėti į obuolius. Išmirkytas razinas taip pat sudėti į obuolius, bei cinamoną, cukrų ir gerai viską išmaišyti.

Ant darbo stalo pakloti virtuvinį rankšluostį (tik be pūkų), pabarstyti truputį miltų. Uždėti tešlą, ją šiek tiek pabarstyti miltais ir švelniai pakočioti. Paskui rankomis tempti ją į šonus, kol tešla pasidarys permatoma. (Galima ir mėtyti tešlą, taip tampant, bet gerai išsitampo ir pakišant rankas po tešla ir atsargiai tempiant). Tešlos kampus nupjauti. Ištirpinti sviestą ir aptepti tešlos visus 4 šonus. Džiuvėsėlius pabarstyti ant tešlos, paliekant kampus (kokius 3-4cm) laisvus. Paskleisti obuolius. Tešlos mažuosius šonus užlenkti ant obuolius. Pakelti rankšluosčio kraštus ir leisti tešlai vyniotis, vis pakeliant rankšluostį. Su rankšluosčiu tešlą pernešti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir nuritinti ją į skardą. Aptepti likusiu sviestu. Kepti 180 laipsnių 30-40 min., kol gražiai paruduos.

Ataušus, apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus :coffee:


Dovanėlėmylimas%20autorius.gifcompliment.gifculinar.pngala.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.