Pereiti prie turinio
Uosis

Pagonybė

Rekomenduojami pranešimai

aš pasigilinus suprantu, kad nežinia yra.

Nes, kad daug dievų ir gamta - ar jaučiate, kaip taip abstraktu? neapibrėžta?

Šiaip idėją pačią tai ir aš suprantu, bet jokių konkretumų tai nėr

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

man tai pavyzdziui krikscionybers istakos labai miglotos ir pats tikejimas labai jau godus, o va pagonybes daug aiskesnes, ne toks savanaudiskas

Dovanėlėgrom.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

Nors žodžiai aštrūs, o veido israiska tokia gamer.gif, bet tu žinok, kad apkabinčiau aš tave preved.gif

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
pagonybe taipogi pasizymi ritualais, tik cia skirtingai nuo krikscionybes yra daug dievu.

Kad pagonys turėjo daug dievų- istorikų išmislas. Gerbti ir garbinti yra du skirtingi dalykai.

Į ką tikėjo lietuviai pagonybės laikais, galima sužinoti išanalizavus pasakas. Kad ir pačią ryškiausią- "Eglė žalčių karalienė". Žilviną dalgiais užkapojo ir jis miręs būdamas kraujo puta atplaukė... akivaizdi paralelė su Jėzumi Kristumi...

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Į ką tikėjo lietuviai pagonybės laikais, galima sužinoti išanalizavus pasakas. Kad ir pačią ryškiausią- "Eglė žalčių karalienė". Žilviną dalgiais užkapojo ir jis miręs būdamas kraujo puta atplaukė... akivaizdi paralelė su Jėzumi Kristumi...

nemanau kad senaji lietuviu tikejima reiktu lyginti su krikscionybe, jokiu paraleliu as cia neizvelziu su kristumi,man isvis jei nesiderina.

Dovanėlėgrom.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

Nors žodžiai aštrūs, o veido israiska tokia gamer.gif, bet tu žinok, kad apkabinčiau aš tave preved.gif

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Kad pagonys turėjo daug dievų- istorikų išmislas.

O kokiu šaltiniu remiesi?

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
nemanau kad senaji lietuviu tikejima reiktu lyginti su krikscionybe, jokiu paraleliu as cia neizvelziu su kristumi,man isvis jei nesiderina.

Paralelė nėra palyginimas. Siūlyčiau užmesti akį į žodyną :super:

Eitvyde, istorikų nuomonės pagonybės klausimais išsiskiria. :super:

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Eitvyde, istorikų nuomonės pagonybės klausimais išsiskiria. :super:

Iškur tada žinai, kad toji, kuria tiki yra ta tikroji versija? Galbūt pagonys tikrai turėjo daug Dievų.

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Iškur tada žinai, kad toji, kuria tiki yra ta tikroji versija? Galbūt pagonys tikrai turėjo daug Dievų.

Pasikliauju sava nuojauta :super:

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

žodžiu, yra taip, kad iš esmės dievas buvo vienas, tik garbino jį įvairiuose pavidaluose. Nes tai nebuvo konkrečių daiktų ar reiškinių garbinimas kaip atskirų dievų.

Man irgi tai įtikinamiau skamba

и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
žodžiu, yra taip, kad iš esmės dievas buvo vienas, tik garbino jį įvairiuose pavidaluose. Nes tai nebuvo konkrečių daiktų ar reiškinių garbinimas kaip atskirų dievų.

Man irgi tai įtikinamiau skamba

Va, tokiam pamąstymui pritariu. Nemanau, kad senovės lietuviai buvo tokie dundukai, kurie lankstėsi medžiams, gyvatėms ir pan. Manau, kad jie tiesiog GERBĖ Dievo kūrinius...Iš tautosakos akivaizdžiai matom, kad jie buvo labai protingi...O kiek mes dar nežinom? Gi nemokam perskaityti, kas išausta senovinėse juostose, nebesuprantam kai kurių patarlių, priežodžių, dainų reikšmių, nežinom kai kurių apeigų prasmės...Juk niekas nebuvo daroma šiaip sau...

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Paralelė nėra palyginimas. Siūlyčiau užmesti akį į žodyną :)

Eitvyde, istorikų nuomonės pagonybės klausimais išsiskiria. :kadaryt:

Nereikia siulyti puikiai zinau zodzio reiksme, o paciai gal ir vertetu ten uzmesti aki :D

Beje jai taip drasiai kalbi, nors pati sakai kad pasikliauji nuojauta(o kaip zinoma nuojauta gali klysti ir netgi labai) tai nurodyk tiksliai saltinius kuriais remiesi, o ne neik ir viskas....nuojauta ne saltinis deje...

sv.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Sidabrine Vilke, paralelė yra ne palyginimas, o sugretinimas. Pvz, kaip, liaudies dainose sugretinamos liepelė ir mergelė. Dėsčiau kažkada ir literatūrą, ir tautosaką, tai dar neužmiršau.

Tau, kaip tipiškai materialistinės mąstysenos atstovei, įrodymų reikia? Pasiskaityk atidžiai daug mūsų tautosakos. :)

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.