Pereiti prie turinio
Mellysa

Krikštynos

Rekomenduojami pranešimai

o Jetau,koks aukselis sedi :wub1: :wub1: :wub1: na zmonike,pagal tavo pasakojima,tai tikrai atrodo,kad krikstinos praejo superiskai!!! svarbiausia man patiko tavo ta idieta,kad karsta vaziavot valgyti i kavinuke,o pratesimas,jau namie!!! :super: as irgi taip noriejau,bet...dabar pas mus biski su pinigiukais nelabai... (buta gavom),tai mes svesim su saslais sode pas mociuciu! :D ir irgi uzsakem fotoatelje,siaip tai kazko ispudingo,tai tikrai neprimastem,nes praktiskai paruosimui laiko buvo,tik savaite :geda: Uzsisakem torta is ALKAVOS,tai ant to torto bus mano dukrytes pirmieji bateliai padaryti (valgomi) :lol: na ir tiek.... ai,dar pati krikstatieviams padariau nuotraukyte su iskymais,tai iteiksim,kai iseisim is baznycios!!! :lol: ir sakiau,kad sode pripusiu daug,daug,daug spalvotu balionu!!! :lol:

Tikrai,savo vaikui nerinkau krikstatieviu,kurie butu prie pinigu,kad duovanotu brangias dovanas ir t.t.nors toks variantas tikrai buvo...bet net negalvojau ir nemasciau kas geriau!!! ;)

Mellysa, šaunios jūsų krikštynos buvo :super: Mes savąsias švęsim per Jonines (krikštysim Jonuką) Rumšiškėse, pagal senovines apeigas. Kadangi mūsų šventė kukli, dalyvausim tik mes, krikšto tėvai su sūnum ir MB tėvai (mano mama ir sesė, deja, negalės atvykti :( ), tai būtų sunku sugalvoti scenarijų tokiai mažai grupelei. O tos apeigos muziejuje, kiek skaičiau aprašymus, turėtų būti tikrai įdomios ir įsimintinos. Tortukus irgi užsakinėsiu Alkavoj, man jie labai gražiai išpuošia ir tikrai skanius gamina.

Krikštatėviai bus artimi mūsų draugai, labai dori ir patikimi žmonės. Niekada nekilo mintis rinktis krikštatėvius pagal piniginės storį B), man svarbiausia, kad išliktų jų ryšys su vaiku ir mūsų pačių bendravimas su jais. Deja, su pirmagimio krikšto tėčiu jau teko skaudžiai nusivilti, nes paklausę mano anytos, pakvietėm juo būti MB pusbrolį suvalkietį. Tai vaikas matė savo krikšto tėvą tik 1 kartą po krikštynų - per 1-ąjį gimtadienį. Vis klausia manęs, kaip jis atrodo, o aš nežinau, ką jam atsakyt. Ir kas liūdniausia, kad tarp mūsų niekada nebuvo jokių pykčių, jis su MB iki šiol pabendrauja telefonu lyg niekur nieko, o apie krikštasūnį nė neužsimena, lyg jis išvis neegzistuotų. Liūdna ir apmaudu, bet ką padarysi, susvetimėję vieni kitiems esam ir per daug pinigą garbinam ir tiek :blush:

aš esu apakus... ar jūs pačios ne katalikės, kad spalvose nesigaudot????... žydra spalva yr Marijos spalva, o rožinė Jėzaus...

Eitvyde, Bažnyčia tikrai nereglamentuoja, kokia spalva - rožine ar žydra - puošti vaiko rūbelius :schmoll: Pagal visus kanonus, krikšto rūbas yra balta skraistė ir kitas privalomas atributas - krikšto žvakė. Visa kita - pagal tėvelių skonį ir supratimą. Čia greičiau pačių žmonių sugalvota tradicija taip rengti (atsižvelgiant į Marijos ir Jėzaus drabužių spalvas) ;)

Man atrodo,kad pagal tradicijas perka kriksto tevai,bet...Kiti ir pinigeliu neturi,ir dydziu nezino...As pirkau viska pati ir tikrai neprasiau pinigeliu,bet kriksto mama man vis tiek paliko 50 Lt.Musemes,stumdemes,o kai isvaziavo,ziuriu,paliko vis tiek...

aš irgi pasakiau būsimai krikšto mamai, kad pati viską susiruošiu ir susipirksiu, nes jie tikrai labai užsiėmę žmonės, o aš vistiek dabar sėdžiu namie ir turiu daugiau laiko. Manau, kad šiuolaikinis gyvenimas daug ką pakoreguoja, neaplenkia ir labai senų papročių laikymosi. Dar ir dabar daug kas laikosi tradicijos, kad krikšto rūbelius perka krikštamotė. Aš, pvz., iškart pasakiau, kad pati užsakysiu pasiūti rūbelius, nes jei tai darytų kūma, būtų dvigubas vargas - su visais matavimais, derinimais ir pan. Manau, tas paprotys išliko iš labai senų laikų, kai vaikus krikštydavo vos gimusius ir užtekdavo juos į kokią baltesnę maršką suvystyti.

Jei mūsų krikšto tėveliai kažką atsineš (pvz., tortuką ar buteliuką), tai nepulsiu muštis, bet ir tikrai nematysiu jokios tragedijos, jei viskas bus suruošta mano pačios, man svarbiausia, kad jie sutiko prisiimti šitą atsakingą pareigą ir tikiuosi, ateityje globos mano vaiką (čia ne materialine prasme) :rolleyes: . Visgi numanau, kad teks ir mums "pasikalt" dalijantis išlaidas.

Na, po Joninių aprašysiu viską išsamiai, kaip mums ten seksis :victory:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Kadangi, mano vyras daug labiau tikintis negu aš, tai manau kad krikštysim.

Tai ir dėl krikšto, juk pakrikštytas viakas gauną apsaugą dievo, tai kodėl dėl jo nepasistengti?

Tavo vyras bent jau tikintis, o krikštija gi visi kas netingi...nes kaip anksčiau sakei, kad taip reikia.

1. gal nores baznycioj tai maziau problemu bus vaikui kurent seima..........2. o gal vaikas bus labai tikintis ir bus nepatenkintas kad nepakrikstytas vien del tevu atlaidumo.......... :rolleyes:

1. Kodėl mažiau problemų? :schmoll: O jei jis romos katalikas norės vesti provoslavę?

2. Gal :victory: O jei ne? Juk apsikrištyti jis bet kada gali ;)

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Eitvyde, Bažnyčia tikrai nereglamentuoja, kokia spalva - rožine ar žydra - puošti vaiko rūbelius :schmoll: Pagal visus kanonus, krikšto rūbas yra balta skraistė ir kitas privalomas atributas - krikšto žvakė. Visa kita - pagal tėvelių skonį ir supratimą. Čia greičiau pačių žmonių sugalvota tradicija taip rengti (atsižvelgiant į Marijos ir Jėzaus drabužių spalvas) ;)

Kadangi kai mane krikštijo jau nebuvau maža mergaitė, tad labai rūpėjo kaip reikia apsirengti. Paklausėm to kunigo. Jis pasakė, kad geriausia, kad būčiau visiškai balta, bet jei noriu, kad būtų kažkas daugiau, tai, kad pasirinkčiau dangiškai mėlyną, nes tai Marijos spalva. :rolleyes:

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Kadangi kai mane krikštijo jau nebuvau maža mergaitė, tad labai rūpėjo kaip reikia apsirengti. Paklausėm to kunigo. Jis pasakė, kad geriausia, kad būčiau visiškai balta, bet jei noriu, kad būtų kažkas daugiau, tai, kad pasirinkčiau dangiškai mėlyną, nes tai Marijos spalva. ;)

na, čia tik vieno iš kunigų nuomonė. Skirtingos bažnyčios, kiek jau spėjau savo kailiu susidurti, turi šiek tiek skirtingas tvarkas, nes jose dirbantys kunigai irgi žmonės. Pvz., vienose bažnyčiose kunigai neleidžia puošti krikštynoms, kitose kaip tik pasiūlo, vienur reikalauja visų popierių, kitur visiškai nieko nereikia turėti, patiki tavo žodžiu (kad esi krikštytas, priėjęs Šv. Komunijos ir pan.). Tas pats ir su drabužiais. Vis dėlto, nemanau, kad koks nors kunigas labai kreivai pažiūrės ar bus labai nusižengta tikėjimo tiesoms, jei berniukas krikšto apeigų metu bus aprengtas mėlynai, o mergaitė rausvai. Tai yra visiška smulkmena visame šitame reikale. Man asmeniškai daug labiau nepatinka, kad iš krikšto sakramento dažnai daroma "pakazucha", eilinė pjankė su persivalgymu, persigėrimu ir fejerverkais, nustumiant dalyko esmę kažkur giliai į šoną. Bet aišku, kiekvienam savo, neturiu teisės ir tikrai nesiruošiu niekam dėl to pamokslauti :rolleyes:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Tavo vyras bent jau tikintis, o krikštija gi visi kas netingi...nes kaip anksčiau sakei, kad taip reikia.

Tikinti ir aš esu, tik gal kitaip, savaip.

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

na ir diskusijos <_< o as galvojau kad cia rasysim apie tai kaip sekasi ruostis ir praejo pati svente :mellow:

musu svente bus 14 birzelio jau beveik pasiruosta tik va liko pataisymai :) kadangi kriksto mama dirbantis zmogus ir nelabai turi laisvo laiko tai viska suruosti apsiemiau as pati :doh: drabuzius siuvausi is balto lino,padariau krikstynu laikrastuka (tik nesklandumai su atspauzdinimu na gal pavyks sutvarkyt) pasidariau korteles ant kuriu reiks sveciams uzrasyti kaip issivaizduoja maziu uzaugusi ,dar darau isipareigojimu sulini tik va minciu nebeliko kokius isipareigojimus galima dar uzrasyti kad nebutu labai rimti :P noriu tokiu pvz ismokisiu issikepti kiausiniene ar ismokisiu zaisti ''durniaus''.....gal jus mergaites turit kokiu minciu :mda:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

sekmes visoms mergaitems besiruosiant siai sventei,mes jau atsventem sia svente,dziugiuosi kad viskas gerai praeejo,sekmes jum :mirksiukas:

ok16.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
sekmes visoms mergaitems besiruosiant siai sventei,mes jau atsventem sia svente,dziugiuosi kad viskas gerai praeejo,sekmes jum :mirksiukas:

Neila tai papasakok kaip viskas praėjo?

Dovanėlėpagalba.gifcompliment.gifmylimas%20autorius.gifcompliment.gifsportas.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Niu,tai kur ispudziai?Kur nuotraukos? Nu nu nu ... :mirksiukas:

Dovanėlė

flow9.gifVIP.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

dc8f64ae87af0d5791d67831dbe28799.gif

Gyvenimas trumpas- pažeidinėk taisykles- atleisk greitai- bučiuok lėtai- mylėk nuoširdžiai- juokis nesivaržydamas- ir niekada nesigailėk to, kas privertė tave nusišypsoti...

lilija2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Jo labai laukiam :mirksiukas: kaip ta jusu svente praejo

10442.png10440.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

idomiu postu cia prisiskaiciau pas jus...net is kaikuriu juokas paeme....

na as nelabai rinkausi rubeliu spalva- svarbiausia balta, o toliau zydra ar ruzava man buvo vis vien...svarbiausia grazu :mirksiukas:

oksana1.gifDovanėlėflow9.gifflow14.gifVIP.giflabas.gifpagalba.gifflow9.gifforumo%20simpatija.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

bandau ikelti viena nuotraukyte is krikstynu,kur fotografavomes parke.

ok16.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.