Pereiti prie turinio
jurk

Egzotiški saldumynai

Rekomenduojami pranešimai

Neseniai aptikau forume braziliškų saldumynų brigadeiro receptą ir labai juo susidomėjau. Kol kas dar nesu išbandžiusi jų pasigaminti, bet artimiausiu metu planuoju išmėginti vieną iš receptukų. Iš kitų šalių saldumynų dar labai patinka turkiška šokoladinė baklava. Kviečiu ir jus pasidalinti įdomiais svečių kraštų saldumynų receptukais, jei tokių turit :)

 

Brigadeiro

 

pagrindinis.JPG

Brigadeiro - braziliškasis skanėstas, labai panašūs į triufelius, gan greitai paruošiamas.

 

Reikės :

 

1 ind. sutirštinto pieno su cukrumi

 

1 valg. š . sviesto (arba margarino)

 

7 š. Nesquik saldžios kakavos (galima dėti ir mažiau)

 

kokoso drožlių,

 

įvairių spalvų pabarstukų,

 

cukraus...

 

Į indą supilam kondensuotą sutirštintą saldų pieną, įdedame 1 valg. šaukštą sviesto, įberiame 7 valg. šaukštus saldžios kakavos Nesquik, gerai viską išmaišaome ir kaitiname ant silpnos ugnies nuolat maišant medinio šaukšto pagalba kol sviestas išsilydys, Nesquik granulytės ištrips ir masė taps vienalytė.

Maišyti reikia be perstojo, nes masė yra linkusi "kibti" prie dugno ir gali prisvilti, kol masė gausis itin tiršta - tai patikrinti galima braukiant šaukštu per indo dugną, jei lieka "takelis", kuris lėtai vėl "užsitraukia"....- vadinasi jau paruošta!

9.JPG

Jei turite mikrobangų krosnelę, tai bus dar greičiau : belieka tik gerai išmaišyti visus produktus ir pastatyti mikrobangų krosnelėje 3 minutėms :tongu: tada išimti, pamaišyti ir vėl pastatyti jau 4 minutėms. ;) Masė yra paruošta atvėsinimui ( palikti ~ 4 valandoms šaltai).nGautą masę išpilame į lėkštę ir paliekame atvėsti, bei dar labiau sutirštėti....

Jei pavertus lėkštę matosi, kad masė "slenka" žemyn, vadinasi, kad dar ne laikas. Kai pavertus lėkštę su mase aukštyn kojomis ji vis tiek laikosi, vadinasi, jau paruošta.

Masė tinkama rutuliukų formavimui, kai yra iriso tąsumo, kaip minkštas plastelinas.

Pasiruošiame įvairius pabarstukus (juos geriausia supilstyti į atskiras lėkštutes, taip bus patogu apvolioti rutuliukus) ir popierinius "sijonėlius"

Rankas (galima darbuotis su plonomis pirštinaitėmis) ištepame riebalais (pvz. sviestu) kad masė neliptų prie rankų.

Dėmesio:

*jei rankos bus perdaug sviestuotos, tai sunkiai "apvilksite" pabarstukais - jie paprasčiausiai neprikibs prie rutuliuko paviršiaus.

*jei per mažai sviestuotos rankos, tai masė "kibs" prie rankų ir bus gan sunku suformuoti dailų rutuliuką

ir šaukštelio (taip pat ištepto riebalais) pagalba pakabinu gabaliuką masės -

Rankose suformuojame rutuliuką ir

17.JPG

Jį dedame į lėkštę su pabarstukais bei atsargiai apvoliojame, kad visas rutuliuko paviršius apliptų (šiuo atveju) pabarstukais.

Štai ir turime Brigadeiro

18.JPG

19.JPG

 

Į gabaliuką masės galima įdėti kokią uogą (pvz. braškę, vynuogę, vyšnią) ar riešutą (migdolą, lazdyno riešutus ....) ir tada suformuoti rutuliuką, kurį vėliau "apvilkti" kokoso drožlėmis ar pabarstukais.

 

Rekomenduotina prieš patiekiant juos laikyti šaltai, šaldytuve. O kad nesudžiūtų, juos galima uždengti kad ir maistine plėvele.

 

Iš nurodyto recepto kiekio gaunasi + - 25 brigadeiro. Skanaus :)

 

(receptas iš http://irri-style.blogspot.com/search/label/receptai

šiame puslapyje nemažai įvairių brigadeiro receptų )

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Ne iš tolimų šalių mano receptukas, bet jis įdomus tuom, kad vistik kvepia šiokia tokia egzotika.

 

Kai sužydi pienės, kur nors gražiam kaimo lauke, kur nelaksto karvės ir visokie kiti teršiantys padarai - einam pasiskinti pienių žiedų. Man tai brangus prisiminimas - nes tai darydavom su mano a.a.MAMA. Reikia jų nei daug, nei mažai - žiūrint nuo to, kiek darysim siūlomo produkto.

 

Tas produktas "PIENIŲ MEDUS"

 

Išvalytus žiedus sumalame mėsmale lygiomis dalimis su vos pamirkytomis razinomis - jų reikia uogienei praturtinti. Tokios uogienės nereikia virti - ją galima laikyti šaldytuve. Beje, dabar jau reikia rinkti pienių žiedus žiemai. Danutė juos sumala ir padeda į šaldiklį.

 

 

 

Kai prireikia šviežios uogienės, ją greitai ir lengvai pasiruošia šaltu metų laiku. “Tai puiki priemonė organizmo atsparumui bei širdžiai stiprinti. Nereikia jos daug valgyti - pakaks šaukšto per dieną. Beje, šia uogiene galima sutepti vaflių lapus - skanumėlis!” - tvirtino šeimininkių šeimininkė.

 

 

 

Pienių medų paruošti taip pat, kaip ir uogienę. Sumaltus žiedus sumaišyti lygiomis dalimis su pašildytu medumi. Rytais šaukštelį šio medaus patariama įsidėti į arbatos stiklinę.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Kitoks PIENIŲ MEDUS virtas:

 

Pienės kaip mažos saulytės, jas renkant džiaugiasi širdis. Pasigaminus pienių medaus tą džiaugsmą galima išsaugoti visus metus. Pienių medus - tai puikus sirupas, kurį ne tik skanu, bet ir labai sveika po truputį valgyti visą žiemą ir ankstyvą pavasarį.

 

Saulėtą dieną, geriausiai kai Mėnulis yra pilnaty, reikėtų prisiskinti pilnai pražydusių kiaulpienių žiedų be kotelių. Parsinešus žiedus dar kartą perrinkti, gerai apžiūrėti ir išpūsti, išpurtyti, kad neliktų užsilikusių vabalėlių. Sudėti į puodą (emaliuotą arba stiklinį) ir užpilti šaltu vandeniu - dviem labai pilnom rieškutėms (300-400 žiedų) imti 1 litrą vandens. Lėtai užvirti ir leisti dar kelias minutes pakunkuliuoti. Palikti per naktį nusistovėti. Kitą dieną ištrauką nukošti ir gerai nuspausti išmirkusius žiedus (ten pats gerumas:) Į 1 litrą skysčio įmaišyti 1 kilogramą cukraus ir pusę skiltelėmis supjaustytos nuluptos citrinos. Kaitinti neleidžiant užvirti atidengtame puode kol sirupas pradės tirštėti. Arba dar geriau kelis kartus pakaitinti iki virimo vis leidžiant atvėsti, puodą visą laiką laikyti neuždengtą. Kai sirupas pasidaro vidutinio tirštumo (jei bus per tirštas, pastovėjęs susicukruos) išpilstyti į nedidelius iškaitintus užsukamus stiklainius. Laikyti rūsyje, o atidarius stiklainį - šaldytuve.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.