Pereiti prie turinio
kicule

Teisinga mityba - receptai

Rekomenduojami pranešimai

(264 pus.) Vištienos suflė

 

Vištienos filė (jau virta) -200 gramų

Kiaušiniai – 1 vnt.

Druskos.

 

Filė smulkiai sumalti, sumaišyti su kiaušiniu, įdėti druskos. Sudėti į formeles ir virti ant garų. Patiekti šiltą, pabarsčius žalumynais.

(suflė - Purus ir išsipūtęs, saldus arba kitokio skonio patiekalas iš kiaušinių. Suflė būna dviejų rūšių: vienas valgis patiekiamas karštas, o kitai; - ataušęs. Purus karšiojo suflė minkštimas paruošiamas iki standumo išplaktas kiaušinių baltymus maišant su šiltu padažu ar tyre: baltymuose esantis oras, kai kepate suflė, priverčia masę išsipūsti. Karštą suflė privalote tuojau pat duoti į stalą.) citata iš www.virejai.lt

 

(265 pus.) Vištienos mufinai (Angliškos pikniko bandelės)

 

Višta -2 vnt. (maža)

Kiaušiniai – 1 vnt.

Apelsinai – 1 vnt.

Citrinų sulčių – puse stiklinės

Žalumynai (petražolės arba Peletrūnai (estragonas))

Salotų lapai, juodieji malti pipirai, druska, muskatas.

 

Vištieną ištroškinti, nuo kaulų nuimti mėsą, susmulkinti. Į mėsą sudėti : citrinos sultis, kiaušinį, prieskonius, dalį žalumos. Iš masės suformuoti kamuoliukus. Iš dvigubos folijos padaryti indelius (uždėti ant stiklinės dugno, apspausti ir nuimti ). Kepti orkaitėje 5-7min. Patiekti papuoštus apelsino gabalėliais, salotų lapais, žalumynais.

Lygiai taip pat galima gaminti ir čenakus, tiesiog į indelius pripilti vandens.


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

(266 pus.) Antis pomidoru padaže

 

Anties filė -500 gramų

Pomidorų pasta – 2 šaukštai (arba vieno apelsino sultys)

Žalumynai, druska.

 

Filė išvirti, supjaustyti „gręžinėliais“. Pomidorų pasta sumaišyti su karštu vandeniu, ir filė gabaliukus troškinti mišinyje 2-3min.

 

 

(267 pus.) Kalakutienos šnicelis

 

Kalakutienos filė – 4vnt. po 150 gr.

Kari – 1 šaukštelis

Česnakas – 2 sk.

Šalavijai – 2 lapeliai

Juodieji malti pipirai, druska.

 

Filė lengvai išmušti, padruskinti, papirinti, įtrinti kariu. Šalavijus ir česnaką susmulkinti. Mėsą volioti šalavijo/česnako mišinyje ir troškinti ant vidutinės „ugnies“ įpilant truputi vandens, kol iškeps.


DovanėlėVIP.gifmylimas%20autorius.gifzvaigzde.gifflow14.gif

Skaitome forumo taisyklės

Galima pamilti žmogaus sielą nepažinus jo kūno - Ir paskui išeiti iš proto, palietus mylimos sielos kūną

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar neviriau sriubos, nes nusipirkau neprinokusį avokadą. Kai prinoks, darysiu taip:

 

reikia: avokado

poro,

morkytės ir saliero gabalėlio,

vermuto ir balto vyno šlakelio,

pipiriukų ir druskos.

 

dar reiks saujelės krevečių ir citrinos

 

Patroškinam morką su salieru, tada dedam avokadą supjaustytą ir paverdam iki suminkštėjimo. Ten greitai, nes jis ir taip minkštas. Tada pilam vynus, priweskoniukų, pasūdom ir užvirus nuimam nuo ugnies. Sutrinam su mikseriu, pilam į lėkštę ir uždedam saują krevečių apkeptų su citrinos sultimis.

Vau, kaip noriu, SKANAUS.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš tai vis tuos Kiculės receptus peržvelgiu, taip ten viskas gražiai ir skaniai surašyta. Jau reiks bandyti kažką gaminti. ;)

Vakar dariau apkepą ar troškinį, gal tikriau apkepas, nes kepė inde stikliniam. Tai va ten dariau su didelėm makaroninėm kriauklėm. Jas apviriau truputėlį, po to dariau padažą ir įdarą.

Padažas paprastas, česnakas, svogūniukas, morkytė, viskas susmulkinta ir patroškinta, dar į pabaigą supyliau stiklainį pomidorų savo sultyse.

Įdarui vėl česnakiukas ant alyvuogių aliejaus, daugiau morkų susmulkintų ir įpylus vandens paroškinau iki suminkštėjo. Tada dėjau rikotos, ir plakikliu susmulkinau viską iki košelės. Tiesa reikia abiem atvejais druskos ir prieskonių, tai baziliko, labai tiko kalendra malta, pipiriukai.

O jau tada į kepimo indą pyliau pusę padažo, sudėliojau kriaukles, jas prikamšiau įdaro ir užpyliau likusiu padažu. Apibarsčiau mocarela ir parmezano čiut čiut. Kepame. Apie 35 minutes.Temperatūrą laikiau virš 200 , bet ne daugiau.

Kas gavosi. Skanu. Sotus ilgai būni nuo makaronų, energijos daug, nesunkus maistas skrandžiui. :doh:

Eksperimentuojam toliau. :hm:


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.