Pereiti prie turinio
vėja

VYNAI

Rekomenduojami pranešimai

tokios temelės neradau, nežinau, gal tiktų ir į kulinariją :pana2:

Galėtume čia pasidalinti savo mėgstamais vynais, gal kažkokiais receptais su vynu ir visokia kitokia informacija apie vynus.

 

Štai vienas puslapėlis apie vynus. Jaučiu būna tokių ir daugiau :) Nežinau, kam ir kiek bus naudinga, bet tebūnie :)

 

 

http://www.vynogidas.info/index.php?Vynas-...amiai-ir-rimtai


и не пойму, откуда и куда я двигаюсь, как много я теряю во времени, в дороге повторяя: ох, Боже мой, какая ерунда

 

Dovanėlėflow14.gifforumo%20simpatija.gifmenas.gif

veja2.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

man iš raudonų vynų šiuo metu skaniausias Tribal (P.Afrika), o iš baltų - Australian Bush Chardonnay. Nemėgstu Čilės vynų, man jų dauguma per aštraus skonio. Ir niekada nenaudoju vyno patiekalams ruošti, kad ir kiek visokie žinomi kulinarai bekalbėtų, kad tai netasiejama maisto ruošimo dalis. Man vynas visad tik pagadindavo patiekalų skonį :angry: gal tiesiog netinkamą naudodavau

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Naminis vynas

 

Ingredientai

 

1 litras šviežiai spaustų vynuogių sulciu

3 razinos

 

Gaminimas

 

Išspauskite vynuoges ir perkoskite.Sumaišykite sultis su cukrumi, siek tiek praskieskite su virintu vandieniu arba

saldesnėmis kitų uogų/vaisių sultemis, įdėkite razinas ir supilkite į butelį. Butelį užkimškite su kamsciu,kuriame įstatyta zarnele (galima aplipdyti

plastelinu, kad būtų sandaru), o kitą žarnelės galą įkiškite į stiklinę su vandeniu. Žarnelė skirta tam,kad iš butelio galetu pasišalinti rūgimo dujos, tačiau į butelį nepatektų naujo oro.zarnele butelio kamštyje neturi siekti sulciu, iš jos po kelių dienu turėtų pradėti eiti oro burbuliukai.Laikykite sultis tamsioje, 17-24 laipsniu

patalpoje 8-10 dienų. laikas priklouso nuo sulčių saldumo, temperatūros.kai iš vamzdelio burbuliukai išeina reciau – reiškia rūgimo procesas leteja.

Išpilkite sultis iš butelio, palaikykite 3 valandas atvirame ore.tuomet vėl supilkite jas į rugimo butelį (galite perkošti nuo drumzliu ),jei per mažai saldu,

idekite cukraus (tiek kiek pirmą karta)ir išmaišykite. Vyną taip laikykite ir kas 2-3 savaites pavedinkite bei įdėkite cukraus, kol jis taps skaidrus, tuomet jį

laikykite 10-13 laipsnių temperatūroje. Jei vynas jau nerūgsta – supilkite ji į butelius ir sandariai uzdarikite,laikykite rūsyje, tamsoje, paguldytus, kad apsemtų kamštį. Kuo daugiau dejote cukraus, tuo stipresnis vynas gausis,tačiau per daug įdėjus gali sustoti rūgimo procesas, per mazai

– vynas įgaus acto skoni.kad rugimo procesas būtų greitesnis, galima

naudoti vyno mieles.

 

 

Tokį vyna galima gaminti iš iš obuoliu. Tačiau tuomet būtina sultis

praskiesti vandeniu ar su kitu saldesnių uogų/vaisių sultimis.


Dovanėlėforumo%20simpatija.gifcompliment.gifflow9.gifdaugiausiai%20forume.gif

 

b4489b1be503.gif

 

ok37.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Siaubingai ilgas procesas ir daug trepsėjimo apie jį.

Geriau jau nusipirkt parduotuvėj. Man skaniausias TOREs San Valentino baltas iš Ispanijos.


smailikai_com_15_64.gif

 

21312065_6e313476f01c.gif

 

rokoko.gif

Dalintis šiuo pranešimu


Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.