Pereiti prie turinio
Snapė

PMS. Ar jaučiate?

Rekomenduojami pranešimai

PMS ir skausmingos mėnesinės kamuoja tas, kuriose yra agresija vyrams.

:hm: uomet išeina ,kad manyje nėra agresijos vyrams . Bet skausmingos buvo iki prarandant nekaltybę , tuomet ir dingo agresija kai tapau moterimi . Pasirodo vyrai išgelbėja mus nuo PMS :super:

DovanėlėVIP.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Dalintis kituose puslapiuose
Pasirodo vyrai išgelbėja mus nuo PMS

...ir už tai mes turime būti jiems dėkingos iki pat savo gyvenimo pabaigos.Tada išeina,kad kuo greičiau reikia pirmą pasimylėti,kad atsikratyti tokių nesąmonių...o ar tai neprieštarauja kartais telegonijos teorijai?Aplamai,kas yra svarbiau-ar laikytis telegonijos teorijos,ar susirasti vyrą,kuris tiktų atsiprašymui...

Dovanėlės

flow9.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Tarkim, kad nebuvo tų visų piktdžiugiškų replikų.

Aš į šitą reikalą žiūriu labai rimtai. Paaiškinsiu, kodėl.

Mano močiutei būdavo labai skausmingos mėnesinės. Ji mirė nuo gimdos kaklelio vėžio. Mano mamai buvo irgi labai skausmingos mėnesinės. Jai pašalinta gimda. Laimei, auglys buvo nepiktybinis. Sakysit- genetika. Kaip pavadinsi- nesugadinsi. Aš sakau kitaip- genetinė karma. Trečioji eilėje esu aš. Man taip pat b u v o skausmingos mėnesinės, kamuodavo įvairiausios ginekologinės ligos. Prisimenu, kaip prieš keletą metų perskaičiau pirmąsias S.Lazarevo knygas. Ten ir radau parašyta apie pasąmoninę agresiją vyrams. Su ja galima ir gimti, t.y. atsinešti iš praėjusių gyvenimų. Padariau taip, kaip patarė Lazarevas: permąsčiau savo susitikimus su visais mano gyvenimo kelyje pasitaikiusiais vyrais, atlikau atgailą ir kitą mėnesį... piššš skausmai. Viskas. Ir pasibaigė.

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

O kaip, Geiste, su tikėjimo galia? Gal tiesiog tu labai tuo tikėjai ir tai išsipildė ir tas Lazarevas ne prie ko? Aišku kiekvienas renkamės kuo tikėti ir jai tai atsiliepia teigiamai kodėl gi ne...

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Mes kiekvienas turim teisę pasirinkti- sirgti ar ne, kentėti ar ne.

Man Lazarevas nėra itin didelis autoritetas. Daugybėje knygų radau tą patį pasakyta, apie ką rašo Lazarevas. Tą patį tvirtina ir mano brolis, kuris turi panašius sugebėjimus kaip Lazarevas.

Mano aplinkoje yra daugybė žmonių, mąstančių taip, kaip aš. Tarp jų nesijaučiu balta varna. Ne taip, kaip šiam forume...

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
Tarp jų nesijaučiu balta varna. Ne taip, kaip šiam forume...

Geiste, nežinau ar tu tikrai balta varna šitam forume, kiekvienas mes savaip pačiuožęs ir rastume sritį, kurią gintume iš paskutiniųjų, tik ar verta, jei žmonės su kuriais bendrauji to vistiek nesupras (asmeniškai aš niekad nepatikėsiu, kad daiktai turi sielas, reikarnacija ir pan.), kovoji su vėjo malūnais, nebūk tokia kategoriška, juk tikrai yra sričių apie kurias galim kalbėtis :mirksiukas[1]:

Dovanėlės

flow9.gifVIP.gifflow14.gifpagalba.gifpagalba%20moder.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą
as tai nejauciu  :smi:

kad tu dar nesergi tikriausiai... :blink:

...............................................

403284pn.png

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Žiūriu, ir vyrams rūpi PMS...Gal ir jiems būna?

dogrun.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Taip, tas kankina ir vyrus .

“Prasidėjo mano dienos”, — tokį pasiteisinimą miegamajame gali išgirsti ne tik iš moterų, bet ir iš vyrų.

Atradimai

Ir vėl dėl visko kaltas testosteronas — hormonas, kuris garantuoja mums vyriškumą, išstumdamas kakle Adomo obuolį, sukeldamas nepaaiškinamus agresijos priepuolius ir priverčiantis pulsuoti kraujagysles smilkiniuose tuo metu, kai rodomas naujas Tinto Brasso filmas. Be testosterono būtume panašūs į kaliausę bulvių lauke, geriausiu atveju — į Hamleto tėvo šešėlį. Nors testosteronas — ne vienintelis vyriškasis hormonas, be jo apie vyriškas kritines dienas galėtume tik svajoti . Pasirodo, testosterono kiekis kraujyje nuolat kinta — nuo 5,2 iki 22,9 nanomolio litre (nmol/l). Būtent šie pokyčiai turi įtakos mūsų nuotaikai bei fiziniam pajėgumui — nuo “aš galiu kalnus nuversti” iki “palikite mane ramybėje”. Testosterono pokyčių moksliniai tyrimai kol kas tik įsibėgėja, bet jau galima daryti šiokias tokias išvadas. Taigi kiekvieno vyro gyvybingumas priklauso nuo keturių ciklų.

Gyvenimo ciklas

Kaip kinta testosterono kiekis vyro organizme metams bėgant — šiuo metu geriausiai ištirta sfera. Vyriškųjų hormonų pradeda mažėti perkopus ketvirtąją dešimtį ir mažėja po 10 proc. per kiekvieną gyvenimo dešimtmetį. Geriausi testosterono kiekio rodikliai — seksualinis aktyvumas ir spontaniškos rytinės erekcijos. O dažna nuotaikų kaita, depresija, išsekimas išduoda mažėjantį testosterono kiekį ar artėjantį vyriškąjį klimaksą (kad ir kaip būtų gaila, toks yra).

Metų ciklas

Pasirodo, testosterono kiekis priklauso ir nuo metų laiko. Klaidinga manyti, kad pavasarį, kai net kelmai pražysta, šio hormono vyrų kraujyje būna daugiau nei raudonųjų kraujo kūnelių. Gamta viską kitaip sutvarkė: ne pavasaris, o ruduo dovanoja mums nerealius testosterono kiekius. Vyro seksualinio gyvenimo pikas — spalio mėnuo. Būtent taip gamta pasirūpino, kad palikuonys šį pasaulį išvystų ne pilką žvarbią žiemą, o saulėtą vasarą.

Mėnesio ciklas

Nuo šio ciklo labiausiai priklauso nuotaikų kaita ir psichologinės problemos. Dažnai jos pasireiškia kaip reakcija į žmonos ar mylimosios mėnesinių ciklą. Jau senokai žinoma, kad kartu gyvenančių dviejų moterų ciklai suvienodėja — mėnesinės prasideda ir baigiasi beveik tą pat dieną. Taip pat į žmonos organizmo pokyčius gali reaguoti ir vyro kūnas. Jei žmonos priešmenstruacinis sindromas (PMS) pasireiškia labai ryškiai, tokia būsena nevalingai apima ir vyrą — tada PMS emocinės išdaigos šokdina ne tik ją, bet ir jį. Beje, vyriškąjį mėnesio ciklą taip pat reguliuoja patiriami fiziniai ar psichologiniai stresai. Pirmuosius sukelia pervargimas, neišsimiegojimas, antruosius — žmonos hormoninės audros su visais PMS. Abiem atvejais organizmas ima mažiau nei įprastai gaminti tes-tosterono. Moksliniai tyrimai parodė, kad daugelis jaunų karjerą padariusių vyrų turi problemų dėl vyriškųjų hormonų kiekio kraujyje — dėl didelės atsakomybės darbe atsirandantis stresas slopina testosterono gamybą.

Dienos ciklas

Ir ne vienas, o net du! Pirmasis — paprastutis kaip dukart du: ryte testosterono daugiausia, vakare mažiausia. Pavyzdžiui, jauno sveiko vyro kraujyje ryte yra daugiau nei 15 nmol/l, vakare — vos 6 nmol/l vyriškojo hormono. Jei būtų atvirkščiai, vakarais negalėtume užmigti, o rytais net savęs negalėtume pavaišinti kavos puodeliu. Kitas ciklas prasideda kas 15—20 minučių. Jis jau turi ir pavadinimą — testosterono minutinis sindromas, sutrumpintai — TMS! Kol kas neaišku, kodėl tris keturis kartus per valandą vyro organizme keičiasi hormonų kiekis. Tačiau TMS tyrimai jau paaiškino dažnų vyriškų seksualinių fantazijų kilmę. Prieš kelerius metus buvo nustatyta, kad vyrai apie seksą pagalvoja kas 15—20 minučių. Daugeliui mokslininkų toks rezultatas kėlė abejonių, bet kai buvo atrastas TMS, viskas stojo į vietas. Žodžiu, ne iš paleistuvystės mus aplanko saldžiausios mintys.

Išvados

Pirmiausia galime lengviau atsidusti: jokių tamponų ar kokių nors sparnuotų dalykėlių su savimi tampytis tikrai nereikės. Dabar geriau pamąstykime, kaip racionaliau išnaudoti šias žinias. Psichologai ir seksologai siūlo pradėti žymėtis savo kritines dienas, kaip jas žymisi moterys, sudarinėdamos mėnesinių ciklo kalendorių. Aš jau tokį turiu — kiekvienąkart baigdamas darbą įvertinu dieną 20 balų sistema: nuo –10 iki +10. Taip įvertinu savo emocinę būseną, reakcijos, mąstymo greitį, fizinį pajėgumą. Dienoraštį rašau tris mėnesius ir jau galiu pasigirti šiokiais tokiais rezultatais — pasirodo, nedarbingiausias esu mėnesio pradžioje. Anksčiau maniau, kad tam didžiausios įtakos turi išmokamas atlyginimas, netgi žadėjau kalbėtis su šefu, ar būtų įmanoma pasiimti atlyginimą tik švenčių dienomis. Bet dabar žinau: pinigai čia niekuo dėti — dėl visko kaltos MANO dienos.

DovanėlėVIP.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Oho, įdomių čia faktų pateikėte . :smi:

Aš pati PMS tikrai nejaučiu, bet užtat kiti žmonės tai labai jaučia, nes tomis dienomis būna tikra ragana. Nežinau ar tai galima vadinti PMS'u, nes ragana būna beveik visada. :bigsmile:

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Jei kalbėti apie psichologinius simptomus, kurie čia minimi kitų, tai nejaučiu. Beje, pasigedau svarstymų apie fizinius simptomus. (Na ir mediciniškai sau nuskambėjau!)

audrone1.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Anksciau jauciau daugiau fizinius simptomus,nei psichologinius.O dabar(po dvieju gimgymu),gal ir keista,nejauciu jokiu.

Dovanėlė

flow9.gifVIP.gifcompliment.gifforumo%20simpatija.gif

dc8f64ae87af0d5791d67831dbe28799.gif

Gyvenimas trumpas- pažeidinėk taisykles- atleisk greitai- bučiuok lėtai- mylėk nuoširdžiai- juokis nesivaržydamas- ir niekada nesigailėk to, kas privertė tave nusišypsoti...

lilija2.gif

Dalintis šiuo pranešimu

Nuoroda į pranešimą

Susikurkite paskyrą arba prisijunkite, jei norite komentuoti

Komentuoti gali tik registruoti nariai

Susikurkite paskyrą

Prisijunkite prie mūsų bendruomenės.

Užsiregistruoti

Prisijungti

Turite paskyrą? Prisijunkite.

Prisijunkite dabar

• Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.