Pereiti prie turinio

truputukas

Dalyviai
  • Pranešimai

    30
  • Užsiregistravo

  • Lankėsi

Visas truputukas turinys

  1. na va..mano pirmasis blynas lapkritis
  2. sveikutes. Bandziau ieskoti info nete bet nerandu, sakykit, kaip padarot ta ale "ruka"?
  3. Oi butu didelis didelis aciu. Sakyk, o kaip padaryt ta ale persvieciama fona??
  4. Gal kas galit patarti, kaip padaryti ta toki persvieciama fona Toki kaip cia Ir man labai reiktu tokio dalyko..... Ir kaip padaryt ta toki popieriaus grazu uzsukima???
  5. Padeki - ieskau tokiu papuosimu tarsi brangakmeniai remeliui - kur galeciau rasti?
  6. SOS mielosios!!!. Dar iskilo klausimukas - kaip pasirinktam tam tikram fone iskirpti grazios formos vieta nuotraukai? Niu, kad ne kvadrato ar apskritipo formos
  7. Sveikutes. Jusu pamokeles tokios uzkrecimos, kad vyras kartais juokias, kad photoshopas tapo mano antruoju vyru. Gal galit patarti kaip paciai pasidaryti kazka panasaus i tai ... ten kr kiekvienas menuo atskirai? Tipo pirma isikeliu koki tai fona, paskiau issikarpau vietas foto dar viena vieta iskerpu tam paveklsiukui (ten kur medziai). Teissingai?O kaip ikelti tas menesio dienas?
  8. Knyga, bet gal kitam ji super...
  9. Savo rubus skalbiu su Ariel, o vakucio su Neutral
  10. PYRAGĖLIAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS Tešla: 300g miltų; 30g mielių; 2 kiaušiniai; 3 v.š. lydyto sviesto; 4 v.š. pieno; 2 a.š. cukraus; žiupsnelis druskos; Grybų įdaras: sauja virtų džiovintų grybų; svogūnas 3 v.š. alyvų aliejaus; druska, pipirai pagal skonį Mieles ištrinti su cukrum, įpilti šilto pieno, įberti 2 v.š. miltų ir pastatyti šiltai, kad tešla pakiltų. Tada supilti lydytą sviestą, įmušti kiaušinius, įberti žiupsnelį druskos, po truputį berti miltus ir minkyt, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelips prie rankų. Tešlą pridengti rakšluosčiu ir palikti pakilti. Gaunas kažkur apie 30 min. Tada pakilusią tešlą iškočioti piršto storumo lakštu. Stikline išspausti skritulius. Ant kiekvieno jų, trijose vietose įpjovus, per vidurį dėti įdaro ir įpjautus tešlos gabaliukus virš įdaro sulipinti. Pyragelius sudėti į riebalais pateptą skardą. Viršų patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir apie 30 min. kepti 170 laipsnių orkaitėj. Grybus ir svogūnus supjaustyti kubeliais. Keptuvėj ant aliejaus iš pradžių kepinti svogūnus, kol jie suminkštės ir pagels, tada dėti grybus. Dar šiek tiek viską pakepti. Pagal skonį įdėti druskos ir pipirų.
  11. BANDELĖS SU LAŠINUKAIS Tešla: 500 g miltų; 1 pakelis sausų mielių; 250 ml pieno; 50 g cukraus; 50 g sviesto arba margarino; žiupsnelis druskos. Įdaras: 200 g lašinukų; nedidelis svogūnas; žiupsnelis kvapniųjų pipirų; cinamono; 2-3 š. džiūvėsėlių. Šiltame piene ištirpinti cukrų, suberti mieles ir palaukti kol suputos. Suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, įpjaustyti minkšto sviesto ar margarino. Viską gerai išmaišyti. Tešla minkyti 10-15 min ir palikti pusvalandžiui, kad pakiltų. Įdarui smulkiai supjaustytas svogūnas pakepinamas su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudedami supjaustyti lašinukai ir pašildoma (nespirginama). Į lašinukus suberiami prieskoniai, džiūvėsėliai ir išmaišoma. Pakilusi tešla iškočiojama 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspaudžiami skritulėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį įdaro. Skritulėlis sulenkiamas ir gerai užspaudus kraštus, dedamas į skardą siūle į apačią. Paliekama 10-15 min, kad pakiltų. Pakilusios bandelės aptepamos kiaušinio plakiniu ir kepamos apie 20 min.
  12. BANDELĖS SU CINAMONU Tešla 500 ml pieno; 25 g šviežių mielių; 150 ml cukraus; 1 v. š. malto kardamono; 800 - 1000 ml miltų; 150 g margarino ar sviesto; 1 a. š. druskos; Įdaras 3 v. š. minkšto margarino ar sviesto; 3 v. š. malto cinamono; 3 v. š. cukraus; 1 a. š. vanilės; 1 kiaušinis; Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai. Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...). Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais. Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.
  13. BANDELĖS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS - 500 g miltų; - 250 ml vandens; - 7 g sausų mielių; - 2 - 3 a. š. Druskos; - 1 - 1 1/2 v. š. cukraus; - 2 v. š. aliejaus; - 100 g sūrio (Ementalio, Čedaro, Gouda); - 4 skiltelės česnako, susmulkintos ( 1 - 1, 5 a. š. sauso); - 1 kiaušinio trynys; Išmaišyti mieles šiltame vandenyje su cukrumi. Leisti pastovėti 5 minutes. Įdėti česnaką. Persijoti miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai sudėjus druską ir aliejų. Minkyti apie 10 min. Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 val., kol pakils dvigubai. Lengvai išminkyti, suberti smulkiai supjaustytą sūrį ir dar kartą išminkyti. Suformuoti bandeles. Padalinti tešlą į 30 dalių. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į ~25 cm ilgio volelį ir surišti mazgeliu. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir dar kildinti apie 40 min. Patepti bandelių viršų kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens. Dėti į orkaitę, įkaitiną iki 210C ir kepti 15 - 18 min, kol pagels.
  14. truputukas

    Pyragai

    MIELINIS AGUONŲ VYNIOTINIS TEŠLA: 250 g sviesto; 10 kiaušinių; 1 stiklinės cukraus; 250ml pieno; 1 pakelis mielių; 1 citrinos ĮDARAS 2,5-3 stiklinės aguonų ; 3 kiaušinių trynių; nepilna stiklinė cukraus; 100g sviesto; kvapų arba citrinos Mieles ištrinti su cukrumi, įpilti truputį pieno ir 1 šaukštą miltų, viską ištrinti ir ant viršaus užpilti šaukštą miltų ir palikti šiltai, kad pakiltų. Cukrų ir 6 kiaušinius, o 4 kiaušinių tik trynius gerai ištrinti, nutarkuoti citrinos žievelę. Pakilusias mieles supilti i kiaušinius, įpilti truputį pašildytą pieną, maišyti, berti miltus, miltų turi buti tiek, kad tešla būtų minkšta. Baigiant minkyti, sudėti lydytą sviestą, gerai minkyti, kol nelips prie rankų. Tešlos konsistencija turi buti minkštoka, bet kad iš jos galima būtų formuoti blyną.Tešlą pastatom kildidnti. Pasiruošiam aguonas: 2,5-3 stiklines aguonų iš vakaro užpilti šaltu vandeniu, kad išbrinktų.Kitą rytą į koštuvą įdėti marlę, pilti aguonas, palikti nuvarvėti. Nuvarvėjusias aguonas permalam per mėsai malti mašinelę 3 kartus. 3 kiaušinių trynius ištrinti su nepilna stikline cukraus.Įdedam aguonas. 100g lydyto sviesto, išmaišom, baltymus išplakam iki standžių putų, dedam į aguonų masę, atsargiai išmaisom, viską dedame ant iškočiotos tešlos. Aguonų dedam daug, apie 1 cm, sukame vyniotinį, kraštus užlenkti. Vyniotinius geriau formuoti mažesnius, nes lengviau iškepti. Suformuotus vyniotinius deti siūle į apačią į išteptą aliejum ar sviestu skardą ir palikti, kad pakiltų, patepti kiaušiniu ir kepti. Ar iškepęs, patikrint mediniu pagaliuku. Iškepusius vyniotinius pridengt drėgna švaria marle, kad plutele neatšoktų.
  15. VAFLINIAI BLYNAI Neatsimenu kada jau buvau bekepus vaflių, vis ruošiuosi nusipirkti vaflinę, bet nei viena neįtinka. Taigi, atradus blynų keptuvę ant dujinės, išsikepėm vaflinių blynų. Su klevų sirupu – skonis fantastiškas. 4 kiaušiniai; 4 š. cukraus; 1 st. pieno; 50 g sviesto; žiupsnelis druskos; 1 a.š. kepimo miltelių; miltų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir druska. Įpilamas pienas, tirpintas sviestas ir viskas gerai išmaišoma. Pilami miltai sumaišyti su kepimo milteliais, kad gautumėm gana tirštą tešlą. Vėliausiai įmaišomi iki standžių putų išplakti baltymai (turim gauti grietinės tirštumo tešlą). Kepame vaflinėje.
  16. truputukas

    Tortai

    TORTAS „MĖNULIS“ Tešlai 250 g sviesto arba margarino 250 g cukraus 6 kiaušiniai 150 g miltų 100 g krakmolo 1 v. š. kakavos 1,5 a. š. kepimo miltelių romo ir apelsinų esencijos Kremui 250 g sviesto citrinų esencijos 100 g kreminės varškės 250 g cukraus pudros 2 - 3 v. š. žemuogių sirupo Tortui papuošti šokolado drožlių Paruošti trapią tešlą - minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti. Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus. Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 - 3 v. š. tešlos. Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 7 min. Taip iškepti 8 - 10 torto lakštų. Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių. Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo. Sudėti citrinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai po šaukštą pilti žemuogių sirupą. Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis. Tortą apie 1 val. palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
×
×
  • Sukurti naują...

Svarbi informacija

Informuojame, kad šiame puslapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika.