Salotos su silke ir šparaginėm pupelėm 250 g šparaginių pupelių 8 nedidelės bulvės 4 silkės filė gabalai 1 nedidelė svogūno galva Padažui 50 ml sauso raudono vyno 1 v. š. vyno acto 1 v. š. smulkiai supjaustytų krapų 1 v. š. kapotų petražolių 1 v. š. cukraus 3 v. š. aliejaus druskos, maltų juodųjų pipirų Bulves švariai nuplauti ir išvirti nenulupus. Praaušusias nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Šparagines pupeles išvirti. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustyti plonais žiedais. Padažui sumaišyti vyną, actą, cukrų ir žalumynus. Pagardinti druska ir pipirais, įmaišyti aliejų. Bulves, šparagines pupeles, silkę ir svogūnus užpilti padažu, pamaišyti ir pašaldyti šaldytuve bent 1 val.