Sidabrine Vilke
-
Pranešimai
1.212 -
Užsiregistravo
-
Lankėsi
Sidabrine Vilke Pranešimai
-
-
Man gerai ir elektrine skutilka, nereikia kaskart pirkinet peiliuku, nedirgina odos, ir gali pakrovus kelionej prireikus nusiskust, tuos serius :)
-
31251975 456620 iki 04 26
-
Na dar neteko vyrams VENUS siulyti :Do tu imk ir pasiulyk. Gal patiks , as mielai nematyciau gauruotu vyruku, oo ir pardavejams koks biznis butu, isivaizduok visa pakeli ant kart sunaudotu ir taip bent viena karta i savaite :D
neuzpyk, bet man labai jau maga pasijuokt ta tema. :)
-
aga laukiam tikros silumos, pievos laisves, vejo dvelksmo tarp ragu
-
na kad tikrai nera tokiu nariu
-
zmonike labai grazu, patiko
-
Vilkė, mistika padvelkė....o sitas taiklus, nu laikotarpis iki gimtadinio man visad toks mistinis ir fejiskas, Nu taip megstu fejas, kad negaliu, jai nebuciau zmogus noreciau buti feja
nu bet smagiai apibudinot mane megytes
etaruj - pirma mintis i galva atejusi puoles angelas, kaip is filmo :)
Kryte - gryztam i mokykla, pepe ilgakojine.
veja- ektravagantiska menininke.
Disko- noreciau buti seksulai!
Angelique- nuostabi jaunyste soduos.
Nikole- gryzciau as atgal kai niekas nerupejo :)
-
Vilke – indeniskaciut po stalu nenugriuvau :)
-
vaje, nemegstu as kosiu nors tu ka :) , vaikystej nepriprasydavo kad jas valgyciau, o dabar tai sivis, vyras burba gal koses noretum, o as NEEEEEEEEEEE
-
paulenai a tu vyrams siulyk, jie kol savo gaurus nusiskus tau biznis gerai eis , juk vyru odos VENUS neatsisakys. :)
-
nu va stai ir musu zmonike :)
-
milina turiu, bet jau maximalia suma papildziau leidziama si menesi, tai kam daiktui leisti prapulti, as ne godi :)
30927766 599526
31182410 287843
31021881 445737
iki 04 26
-
merginos sveikinu su dovanelem
-
-
-
-
nebeturiu laiko skaityt knygas malonumui, tenka mokslui knygas graust
-
31260185#369274#
litukas 04 26
-
nezinau kokia yra kales tikslus apibudinimas.
tik galiu pasakyt, kad vyrai moteris kalem vadina, tai tarsi pazeminimas. o moterys yra moterys, o ne kazkokios kales!
-
del danone, nestle ir kitu su reklama kad sveikatai naudingi tai jau seniai zinau, kad nenaudingi nei per nago juodyma kaip skelbia reklama.
-
labai grazios ir siltos foto , tik kad Oksana , per kuria vieta jau tu cia stora :), tada as soresne :D , nu bent per pilva tai tikrai :)
-
na nezinau, kaip pas kitus bet kai man buvo 19 metu, tevai neklausinejo kur einu, tik paklausdavo, kada planuoju grysti :)
ir tai tik savaitgaliais, nes kitomis dienomis as gyvenau jau ne su jais o cia kaune , o jie toli
-
na kadangi, man pirki alkoholio kaipo ir nereikia, tai jai norisi tai ir pasmaliziauju. kartais ir keleta menesiu nei laso, net alaus.
bet va sampo tai gal kokius 2-3 karus metuose po taure ir isgeriu, nemegstu as tokiu geralu, kaipo sampas ar vynas.
-
Buvau tolerantiska visiems ir viskam,kol manes neliecia...kol i klase neatejo du cigonai,kurie nuolat aiskina:as lietuvis nebusiu,as nenoriu mokytis lietuviskai...ir elgiasi kaip savo tabore:kada nori ir kaip tik nori...Tegul isvis tada neina i mokykla,atleidzia tevus nuo baudu ir viskas...Dabar tai vien pamacius cigonus(gatveje ar kur kitur) pasiuntu...suprantu tave puikiai zmonike, tas cigoniskas mentalitetas, tai ne vietoi ir ne laiku. nereikia nei mokyklos jau darzelyje, jie savo cigoniskas taboro manieras demonstruoja. Apie tokia tolerancija tai net kalbos negali buti.
Nes yra vietos kur yra taisykles, ir ten niekam nesvarbu ar tu cigonas ar zydas, esi ne vienas, tai atitinkamai ir elgtis turi kaip tarp zmoniu. :)
Skani Arbatėlė
Saldumynai
Sukurta
ARBATŲ RECEPTAI
Apelsinų arbata
25 g apelsinų žievelių ir 10 g citrinų žievelių įdedama į arbatinuką, įpilame 50g apelsinų sirupo, įberiama arbatžolių ir apipilama karštu vandeniu.Palaikoma 5 min. ir patiekiama į stalą.
Angliška arbata su pienu
Į pašildytą arbatinuką suberiamos arbatžolės tokiu santykiu:
1 šaukštelis arbatžolių vienam puodukui ir dar vienas šaukštelis arbatinukui.Arbatžolės užpilamos verdančiu vandeniu ir laikomos 5 min.Tuo metu į pakaitintus puodukus įpilama pieno ( nuo 1/6 iki 1/4puoduko) ir paskui į pieną pilama arbata.Atkreipkite dėmesį, kad arbata pilama į pieną, o ne atvirkščiai.
Indiška užšaldyta arbata
300-350g vandens imami 3 šaukšteliai aukščiausios rūšies arbatžolių.Jos užplikomos, 4-5 min. laikomos, kad pritrauktų.Paskui į 0,5 l talpos stiklinį indą dedami ledo gabaliukai ir užpilama arbata.Pridedama cukraus ir maždaug pusę citrinos.Uždengus servetėle 3-4 min. leidžiama aušti.Arbata geriama labai mažais gurkšneliais.
Arbata su juodaisiais pipirais ir medumi
Vienai porcijai paruošti reikia šaukštelio sausų arbatžolių, 2 šaukštelių medaus, 2-3 juodųjų pipirų .Visa tai sudedama į arbatinuką ir užplikoma įprastu būdu.
Medaus arbata
Gėrimui paruošti būtina: 2 puodukai verdančio vandens,šaukštas sausų arbatžolių, 1,5 šaukštelio gvazdikėlių, 3 šaukštai medaus,ketvirtadalis puoduko apelsinų sulčių, 2 šaukštai citrinos sulčių.Į maža fajansinį arbatinuką suberiamos arbatžolės, gvazdikėliai, užpilama vandeniu, uždengiama ir apie 5 min. laikoma šiltai.Paskui iškošiama i du didelius puodukus.Maišant į kiekvieną įdedama medaus, ir po lygiai įpilama apelsinų bei citrinų sulčių.Tuoj pat patiekiama.
Arbata su ledu
1 I vandens, 10-12 arbat. š. juodosios arbatos, cukraus ir citrinos sulčių pagal skonį, ledo gabaliukų.
Užplikyti ypač stipria arbata, perkošti ir pagardinti cukrumi bei citrinos sultimis. 2/3 stikliniu užpildyti ledo gabaliukais ir užpilti karšta arbata. Dėl šoko poveikio išlieka visos arbatos sudėtyje esančios biologiškai aktyvios medžiagos, aromatas, skonis ir spalva.
Indiška arbata su prieskoniais
Arbata su prieskoniais yra pagristai laikoma Indijos nacionaliniu patiekalu.
3/4 I vandens, 6 arbat. š. juodosios arbatos,
1 žiupsnelis malto kardamono, 1/4 arbat. š. anyžių,
3 gvazdikėliai, 1/4 lazdelės cinamono
Užvirinti vandenį, užplikyti arbata ir suberti prieskonius. Palaukti 4-5 minutes, kol pritrauks ir perkošti. Pagal indiška paprotį ši arbata geriama su cukrumi ir pienu. Ja taip pat galima gerti su cukatais.
Persiškas meiles gėrimas
Tai Rytų prieskoniais paskaninta arbata, kuri yra labai panaši į indiškąja. Jeigu jos skonis jums yra per aitrus, galite papildomai ją pasisaldinti cukrumi. Šiame meiles gėrime nėra alkoholio, kuris islamiškose šalyse, yra uždraustas, tačiau mums niekas nedraudžia į jį įpilti romo, konjako ar vaisių degtinės, kad jis taptų dar ugningesnis.
3/4 I vandens, 6 arbat. š. juodosios arbatos,
1 žiupsnelis malto imbiero, 1 žiupsnelis malto
cinamono, 1 gvazdikėlis, 4 apcukrintos vyšnios
arba ananaso gabaliukai
Užvirinti vandenį, užplikyti arbata ir įdėti prieskonius. 4-5 minutes palaikyti, kad pritrauktų ir perkošti. Į kiekvieną puodelį įdėti po vieną cukruje mirkyta vyšnia arba ananaso gabaliuką ir įpilti karštos arbatos.
Karališkasis punšas su arbata
Atšaldytas karališkasis punšas su arbata ir vaisiu sultimis, bet be alkoholio vasara taip pat tinka vaiku šventei. Jei pageidaujama, galima įdėti šiek tiek daugiau cukraus. Ledo nereikėtų dėti į gėrimą, o juo šaldyti indą su punšu iš išorės. Kai kurie indai punšui turi papildoma stiklini indą, i kuri, pripildyta ledo gabaliukų, galima įstatyti gėrimą. Įdėti į gėrimą ledo gabaliukai ji tik atskiestų, o jeigu kokteilio skonis jums yra per aštrus, geriau įpilkite dar šiek tiek limonado. Beje, ruošiant ši punšą, galima vartoti ir kitų, negu pateikta recepte, vaisių sultis. Jums reikėtų atlikti kelis eksperimentus ir vartoti sultis priklausomai nuo metu laiko.
1/2 I vandens, 1 valg. š. juodosios arbatos,
1/2 I vynuogių sulčių, 1/4 I greipfrutu sulčių,
1/2 I rūgštaus limonado, ledo gabaliukų
Vandenį užvirinti, užplikyti arbata, palaikyti 4-5 minutes, kad pritrauktų, perkošti ir atšaldyti. Vynuogių ir greipfrutų sultis sumaišyti su arbata, gėrimą atskiesti limonadu, patiekti punšui skirtame inde, iš išorės šaldomame ledu.
Škotiška arbata
3/4 I stiprios karštos arbatos, 4 gabaliukai
gabalinio cukraus, 4 stikliukai škotiško viskio
(po 4 ml ), 1/4 I grietinėlės, 1 žiupsnelis tarkuoto
muškato riešuto
Paruošti stiprią arbatą. Gabalini cukrų sudėti į 4 didelius fajansinius puodelius, užpilti viskiu ir karšta arbata. Išplakti grietinėle, šiek tiek pagardinti muškatu ir užpilti ant arbatos.
Stiprinamoji arbata
Kodėl gi kartą įvairumo dėlei arbatos neužplikius pienu vietoj vandens? Mūsų stiprinamosios arbatos recepte taip ir daroma, tik reikia naudoti šviežia pieną ir jokiu būdu ne pasterizuota aukštoje temperatūroje. Dirbkite vikriai, tai geriausiai pavyks su rankiniu maišytuvu, kad stiprinamoji arbata butu šviežia ir karšta.
Pagal kita panašų receptą galite paruošti kiaušiniu punšą. Tam 1/2 1 grietinėlės užvirkite kartu su 1/2 litro stiprios arbatos ir trupučiu cukraus. 4 kiaušiniu trynius išplakite iki putų su 1/2 litro Irako ir šį mišinį, nuolat maišydami, supilkite i pieną su arbata.
3/4 I pieno, 6 arbat. š. juodosios arbatos, 3 kiaušiniu tryniai, 1 valg, š. medaus
Dali pieno įpilti į puodelį ir pastatyti į šalį. Likusį pieną užvirinti, užplikyti juo arbata, 3-4 minutes palaikyti, kad pritrauktų ir perkošti. Kiaušinio trynius su medumi išplakti iki putų, po truputį pilti į puodelyje nupilta šalta pieną ir plakti toliau. Nuolat plakant, geriausia su rankiniu maišytuvu, dalimis supilti karšta pieną su arbata ir dar neatšalusi gėrimą išpilstyti į stiklines.
Helsinkio arbata
Tai vasariškas gaivinamasis gėrimas, kuri ruošiant, visiškai išlaikomas arbatos skonis. Jis taip pat tinka vaikams tiek, kiek jie mėgsta arbata. Vaiku gydytojai laikosi nuomonės, kad ne pernelyg stipri arbata vaikams nekenkia. Ji padidina jų, kaip ir suaugusiųjų, gebėjimą susikaupti
1/2 I vandens, 4-6 arbat. š. juodosios arbatos,
4 valg. š. sirupo, pagaminto iš 50-100 g cukraus,
1 obuolys, 1 citrina, 4 švieži pipirmėtės lapeliai
Vandenį užvirinti ir užplikyti arbata, palaikyti 4 minutes, kad pritrauktų, perkošti ir atšaldyti. Cukrų ištirpdyti nesmarkiai verdančiame vandenyje, virti, kol sutirštės, atšaldyti. 1-4 puodelius ar stiklines įdėti po keletą ledo kubeliu, įpilti po 1 valg. šaukštą cukraus sirupo. Obuolį nulupti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis, suberti į stiklines ar puodelius. Įpilti atšaldytos arbatos. Ant stiklinių uždėti po citrinos griežinėlį ir papuošti pipirmėtės lapeliu.
Arbatos glintveinas
Paruošiamas 1 l stiprios arbatos (1l 5 šaukšteliai arbatžolių). Arbata supilama į emaliuotą indą, kuriame prieš tai sumaišyta 300 g vynuogių arba vyšnių sulčių, 300 g obuolių sulčių, 200 g cukraus, puse šaukštelio imbiero,pusė šaukštelio žvaigždanyžio, šaukštelis cinamono, 3-4 gvazdikėliai; uždengiama dangčiu ir apie pusvalandį kaitinama ant silpnos ugnies, bet neužverdama.gėrimas išpilstomas į taures prieš tai į jas įdėjus riešutų bei razinų.
Kriušonas iš vasarinių vaisių su arbata
Šį vasarišką kriušono receptą galima keisti savo nuožiūra. Galite pasirinkti kitus vaisius, negu pateikti recepte, o alkoholinius gėrimus papildyti džinu, kalvadosu arba vaisių spiritu. Raudonasis ir putojantis vynas neturi būti pernelyg sausas, kad gėrimo skonis nebūtų pernelyg aitrus. Jeigu reikia, ši gėrimą galite šiek tiek pasaldinti.
Gerai paruoštas kriušonas atgaivina kaip joks kitas gėrimas ir sykiu turi stimuliuojantį poveikį, skatina bendrauti ir pakelia ūpą, kita ryta nesukeldamas galvos skausmų. Tiesa, priešingai nutinka tik tuomet, kai jis ruošiamas ne tik be meilės, bet ir neturint jokio supratimo ir patyrimo. Kriušonui paruošti naudojamas geras vidutiniškos kokybės vynas.
11 atšaldytos stiprios arbatos, 125 g šviežių braškių, 125 g persikų, 2-3 valg. š. cukraus, 1 butelis raudonojo vyno, 1 butelis putojančio vyno
Paruošti stipria arbata ir atšaldyti. Braškes perrinkti ir perpjauti pusiau, persikus užpilti verdančiu vandeniu, nulupti, išimti kauliukus ir supjaustyti plonais griežinėliais. Vaisius sudėti į didelį stiklinį dubenį ir apibarstyti cukrumi. Užpilti šaltos arbatos, raudonojo ir putojančio vyno.
Arbatos kokteilis su bananais
2 bananai, 6 ml bananu likerio, 4 ml konjako, 1/2 I vandens, 5 arbat. š. juodosios arbatos, 50 g gabalinio cukraus, 6 lašai likerio Angostura Bitter
Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais, apipilti bananu likeriu, konjaku ir palaikyti 2-3 valandas, kad pritrauktų. Užvirtinti vandenį, užplikyti arbata, prieš tai įdėjus gabalinio cukraus, palaikyti 4-5 minutes, perkošti ir atšaldyti. Šalta arbata užpilti ant bananų ir paskaninti Angostura likeriu. Kokteili išpilstyti į 4 taures.
Medžiotoju arbata
Vienam asmeniui:
1/8 I karštos juodosios arbatos, po 1 taurele baltojo vyno, vaisiu degtines ir romo, gabalinio cukraus
Įprastai paruošta arbata sumaišyti su vynu, vaisių degtine bei romu ir atsargiai pakaitinti, bet neužvirinti. Įdėti gabalinio cukraus ir išmaišyti. Patiekti karštą arbatos stiklinėje arba keraminiame puodelyje.
Arbata su ledais ir kiviais
1/2 I vandens, 2 arbat. š. juodosios arbatos, 2 arbat. š. pipirmėčių arbatos, 8 rutuliukai citrininiu ledų, 2 dideli kiviai, 2 ml mėtų likerio
Juodąją ir pipirmėčių arbatas paruošti atskirai, kiekviena užplikius 1/41 vandens, perkošti, abi sumaišyti ir atvėsinti. Kivius nulupti, išplakti mikseriu, kol pasidarys tyrė, sumaišyti su citrininiais ledais ir likeriu. Masę sudėti į keturias stiklines ir užpilti atšaldyta arbata.
Prancūziškas obuoliu punšas
Aromatingas punšas, kuriam skonį suteikia obuoliai ir ananasas, o nuo šlakelio alkoholinio gėrimo (Kalvadoso) jis netampa stipriu gėrimu. Šis punšas skaniausias būna karštas, tačiau jį galima patiekti ir kaip gaivinamąjį vasaros gėrimą arba - nesvarbu, šalta ar karšta - visai be alkoholio. Kalvadosas, obuoliu degtinė, yra kilęs iš Normandijos Prancūzijoje, kur rašytiniuose šaltiniuose jis minimas jau nuo 1553 m. Jis distiliuojamas iš rūgštoko obuoliu sidro, kurio gamybai Normandijoje kasmet apdorojamas maždaug 9 mlrd. obuoliu derlius.
4-6 asmenims:
1 I stiprios arbatos, 100 g rudojo gabalinio cukraus, 500 g apyrūgščiu obuoliu, 1/2 ananaso, 1/2 laimo, 1/2 cinamono lazdeles, 2 gvazdikėliai,po 3 kalendros ir pimento sėklas,1/8 I kalvadoso, 1/4 I grietinėlės, rudojo gabalinio cukraus papuošimui
Paruošti stipria arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į arbatą, suberti prieskonius, užvirinti ir 5 minutes palaikyti ant silpnos ugnies, kad pritrauktų. Nuimti nuo ugnies, įmaišyti kalvadoso, viską perkošti per sieteli ir dar karštą gėrimą išpilstyti į stiklines arba taures. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir papuošti grustu gabaliniu cukrumi.
Arbatos kokteilis (fizz)
Kas yra fizz? ,,Pas mus jis be jokiu abejonių yra neginčijamas kokteilių karalius, troškulio malšintojas, kuris nežalingas, kaip ir limonadas šnypšdamas teka gerkle žemyn, tačiau tuo pačiu protą ir liežuvį padaro aštrų. - Taip Peteris Schmoeckelis rašo savo garsioje knygoje apie kokteilius. - Fizz reiškia ,,šnypšti", ,,putoti". Kokteilio ingredientus geriausia suplakti kratytuvu (šeikeriu). Taure turi būti iš anksto gerai atšaldyta ir iki pusės pripildyta susmulkinto ledo gabaliuku. Naudokite tik šviežiai išspaustas citrinų sultis, o ne iš parduotuvės. Patiekite iš karto, kad gėrimas neprarastų savo ,,esmės" ir skonio. Įprastas kokteilio su džinu receptas yra toks: 1 arbat. šaukštelis cukraus sirupo, vienos citrinos sultys, 1 stikline džino ir sodos vandens.
1/4 I stiprios atšaldytos arbatos, 2 valg. š. citrinos sulčių, 1 arbat. š. Maraschino, 1 arbat. š. cukraus, ledo gabaliuku
Paruošti stipria arbata, atšaldyti ir gerai sumaišyti su likusiais ingredientais. Ledo gabaliukus sudėti į taures ir įpilti kokteilio.