-
Pranešimai
982 -
Užsiregistravo
-
Lankėsi
Turinio tipas
Profiliai
Forumas
Kalendorius
Parduotuvė
Galerija
Visas Leid turinys
-
1500 spausti 1 vesti 66586014# ir 093516# 2 lt. iki 03.31
-
1500 spausti 1 vesti 52880589 # ir 231548 # 2 lt. iki 03.15 1500 spausti 1 vesti 52749801 # ir 994630 # 2 lt. iki 03.15 1500 spausti 1 vesti 66399345 # ir 274992 # 2 lt. iki 03.31 prašom pasinaudoti
-
Manojo kai nėra, tai neturiu ką ir švesti
-
Dar žinau vieną receptėlį, tai įdarytos krabų lazdelės. Pati negaminau, bet valgiau pas draugę.Geriausia nešaldytos lazdelės ( šaldytos trupa).Ragavau su kiaušinio ir fermentinio sūrio ir grybų ir sūrio įdarais. Kiaušinius reikia susmulkinti, o sūrį smulkiai sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu.Jei grybų įdaras, tai sumalti, beje aš kur valgiau grybai buvo džiovinti ir vėl gi sumaišyti su tarkuotu sūriu ir majonezu.Krabų lazdelę išvynioti, ant jos nestorai uždėti įdaro ir vėl susukti į volelį.
-
Geras Mano panelei irgi labai patinka :(
-
Su tom spiralėm, tai irgi nežinia kas dedasi.Mano draugė du kartus buvo įsidėjusi ir abu kartus pastojo Pirmą karta tai kažkokią rusišką įsidėjo,parsivežė iš Maskvos.Tai po trijų mėnesių ir nebesusirgo.O antrą kartą iš Kanados jai atsiunė kažkokią.Tai atsiait 4 - 5 metai galima su ja būti, buvo parašyta, bet po nepilnų dviejų metų vėl pastojo
-
Gal kas įrėmins šią nuotraukytę
-
Aš irgi kepu tešloje, bet perku tą šaldytą bemielę sluoksniuotą tešlą.Krabų lazdeles apsuku tešlos juostelėmis, prieš tai truputį aptepusi majonezu.Viršų aptepu kiaušinio plakiniu ir kepu orkaitėje.
-
Aš tai tų meksikietiškų visai nebežiūriu, o rusų , lietuvių pasižiūriu. Aplamai tai trūksta laiko tokiems dalykams, jei jau pradedi kokią žiūrėti, tai paskui tik nervas ima :D Pasidaro įdomu, nesinori praleisti nė vienos serijos (nors ir kelių nemačius po to viską supranti).Tai leki namo, kad pasižiūrėti, pykta , jei kas sutrukdo. Tai dabar nieko nežiūriu ir labai ramu. :D Nors , tiesą pasakius , žiūriu " Bjanka.Kelias į laimę", bet tuo laikų jau galiu pasižiūrėti.
-
Šiaip tai aš ne iš reklamos girdėjau , man meistras sakė, o jam manau iš to jokios naudos ar pirksi ar ne .
-
O dėl minkštiklio milteliuose tai ne karta girdėjau specialistų pasakymus, kad tiek kiek yra jo dėta milteliuose - nepakanka, reikia dėti papildomai.
-
Vat nesenai per radiją girdėjau tokią laidą, ten specialistas atsakinėjo į įvairius žmonių klausimus ir kaip tik minėjo, kad galima naudoti citrinos rūgštį.
-
Jei profilaktiškai lankytis, tai man geriau pas moterį, bet kokiai bėdai prispyrus, tai tik vyras ginekologas.Iš praktikos sakau. Parašysiu savo vyro nuomonę apie tai.Kažkada per teliką žiūrėjome sveikatos valandėlę. Kalbėjo moteris urologė.Tai vyras sako: "ot durna "boba" - urologė, jau nenorėčiau kad man apie klyną čiupinėtusi kokia tai.O aš jam sakau ir kas gi čia blogo , o kaip vyrai ginekologai.O šis sako , tai tie irgi debilai, kad aš ten knaisiočiausi pas kiekvieną .
-
Labai simpatiškas žmogiukas , tavo dukrytė
-
Vat pas mane irgi panašios problemos dėl kompo .Dieną darbe esu, vakare kompas dukros okupuotas, vėlai nebesinori sėdėti.Savaitgaliais grįžta vyras,tai visokių reikaliukų ar išeiname kur, vėl laiko nelieka. Vis planuioju pirktis kitą kompą, tai tada reikalai pagerėtų. Bet kaip visada atsiranda reikalingesnių pirkinių, tai šisvajonė vis atidedama .
-
Sveikos , mergaitės Matau jau pasigedote, tikrai jau senokai bebuvau čia ir jūsų visų labai pasiilgau :) .Turėjau visokių bėdelių su kompu, bet dabar tikiuosi jau dažniau pasirodysiu :wacko:
-
Toks jausmas ,kad ji tavimi naudojosi.Bet kokiu atveju turi išlikti žmoniškumas ir supratingumas.Negali juk kaip ciuckis vos tik pašvilpus bėgti. O ji ,kaip matau, nesuprato ,kad ir kitas žmogus turi savo asmeninį gyvenimą.
-
Kaip manote, iš ko gaminama pati elitiškiausia ir brangiausia pasaulyje kava? Iš tam tikros kavos rūšies? Vis dėlto ne. Ji gaminama iš viverinių šeimos žinduolio suvirškintų ir su išmatomis pasišalinusių kavos pupelių. Kalba eina apie garsiąją kavos rūšį „Kopi Luwak“, kuriai pagal retumą ir kainą (320 – 400$ už kilogramą) nėra lygių. Ši kava kilusi iš Indonezijos – ji auga Javos, Sumatros ir Sulavesio salose. „Kopi“ išvertus iš indoneziečių kalbos reiškia „kava“, o „Luwak“ – tai nedidelis gyvūnėlis, priklausantis civetoms, viverinių šeimai. Luvakos gyvena medžiuose ir yra smulkieji plėšrūnai. Be to, jos labai mėgsta kavos pupeles ir, maža to, išsirenka brandžiausias ir aromatingiausias. Šiuos gyvūnus kavos mėgėjai vadino kenkėjais iki to laiko, kol kažkas sugalvojo iš jų užsidirbti didžiulius pinigus. Esmė tame, kad luvakos suėda kur kas daugiau grūdų, nei pajėgia suvirškinti. Nesuvirškintos kavos pupelės, kurios slenka luvakų virškinamuoju traktu, būna paveiktos kai kurių fermentų ir iš organizmo pasišalina „natūraliu būdu“. Taigi pupelių skonis pasikeičia. Vietiniai gyventojai uoliai renka žvėrelių nesuvirškintas kavos pupeles, iš kurių ir gaminama pati brangiausia pasaulyje kava. Taip rinkoje atsiranda „Kopi Luwak“. Nežiūrint į savotišką šio gėrimo kilmę, gamintojai tikina, kad jis atitinka visus savybių standartus. Šios rūšies kava yra karamelinio atspalvio ir kvepia šokoladu. Mokslininkų nuomone, mažai tikėtina, kad šią rinktinės rūšies kavą greitu metu būtų galima gaminti dirbtiniu būdu. Guelfo universiteto (Kanada, Ontarijo provincija) tyrinėtojas Massimas Markone pasidomėjo, ar įmanoma pasiekti tokį patį efektą, kokį kavos skoniui daro civetos. Jis pradėjo ieškoti kitos vietos pasaulyje, kur būtų ir kavos, ir civetų. Galų gale atsidūrė Etiopijoje, kavos gimtinėje. Žurnale „Food Research International“ M. Markone rašo, kaip jis paruošė kavą iš pupelių, kurias su išmatomis pašalino Afrikoje gyvenančios civetos. Šią kavą palygino su „Kopi Luwak“. M. Markone nustatė, kad abiem atvejais vykstant virškinimui civetų organizme suskildavo tam tikri kavos pupelėse esantys baltymai. Dėl to, pakepinus pupeles, kavos skonis ir aromatas dar labiau sustiprėja. Kai kurie proteinai iš pupelių visiškai pašalinami, todėl iš šių pupelių pagaminta kava mažiau karti. Tačiau „Kopi Luwak“ nukopijuoti ne taip lengva, kaip tikėjosi Markone: Indonezijos kačių žarnynas baltymus ištirpdo kur kas kruopščiau, nei tai padaro Etiopijos civetų virškinimo sistema. Tačiau M. Markone pastebėjo ir tai, kad lėtas bakterijų ir fermentų poveikis civetų žarnyne yra panašus į kavos fermentavimo metodą, žinomą kaip „šlapias procesas“. Netgi medžiagos, naudojamos šiame procese, yra tokios pačios – tai pieno rūgšties bakterijos. Didžioji „Kopi Luwak“ dalis tradiciškai keliauja į Japoniją. Neseniai kukli partija pateko į JAV ir sukėlė sąmyšį vietinių kavos profesionalų rinkoje. Kai kurie šią informaciją apie rūšį vertino skeptiškai, bet paskui pabandė ir liko visiškai patenkinti.