-
Pranešimai
770 -
Užsiregistravo
-
Lankėsi
-
Laimėta dienų
10
Turinio tipas
Profiliai
Forumas
Kalendorius
Parduotuvė
Galerija
Visas Alacka turinys
-
Mano duonyte su raugu stiklines saulegrazu (lukstentu) stiklines dribsniu (3 grudu arba 4 grudu) stiklines linu semenu stiklines kvieciu selenu stikline cukraus 1 kg. miltu 1 l. vandens + 3 saukstai raugo palaukiam 12 val.,dedam i salta orkaite ir kepam 180' ,~1val.- 1.5 val.
-
labas rytas Prie arbatytes
-
Velykų avinėlis sablonas Tešlai: Miltų (N 405) 500 gr. Sausų mielių 1 pakelis Cukraus 100 gr. Vanilinio cukraus 1 maišelis Apelsino žievelėŽiupsnelis druskos Kiaušinis Margarino "VILNIUS" kambario temperatūros 100 gr. Šilto pieno 200 ml. Papuošimui: Trynys 1 vnt. Baltymas 1 vnt. Pieno 1 šaukštelis Lazdyno riešutas 1 vnt. Cukraus pudra Mieles sumaišyti su cukrumi ir 2-3 šaukštais pieno (iš bendro kiekio).Leisti sureaguoti kokias 10 minučių, kol užsidės putų kepurėlė. Iš likusių produktų užminkyti tešlą ir įmaišyti mieles. Gerai išminkyti tešlą ( aš tai darau kombaino pagalba) ir statyti šiltai, kad tešla padvigubėtu. Man užtenka 1 val. Perminkyti tešlą, ir ant silikoninio kilimėlio iškočioti 1 cm. blyną. Uždėti TRAFARETĄ. Apipjaustyti. Avytės formą ištepti išplaktu kiaušinio baltymu. Iš likusios tešlos formuoti tarp delnų mažus rutulėlius ir juos lipdyti prie avytės. Vietoj akytės įklijuoti lazdyno riešutą. Kaušinio trynį išplakti su pienu ir patepti šepetėliu avytę. Dėti į 180 laipsnių orkaitė 30 min.
-
Pasha Teslai: 2,5 - 3 a.s. sausu mieliu arba 20-25g. svieziu 1 stiklinis cukraus 2 a.s vanilinio cukraus 500g. miltu (as dejau biski daugiau) 80g. minksto sviesto 150ml. silto pieno 2 kaiusiniai + 1 trinys 0,5 a.s. druskos 1 a.s. citr. cerdos (bet gallima ir nedeti) razinu (galima deti saulegrazas,riesutus) Aptepimui: 1 baltimas, 0,5 stiklines cukraus. Baltima gerai suplakti,ilasinti biski citrinos sulciu ir po biski ideti cukru (as dejau cukraus pudra) Miltus sumaisyti su mielemis (galima ir siltame piene,palaukti kol suputuos ir tada ipilti i miltus),pilam silta piena,kiausinius,sviesta,druska,cukru,razinas. Viska gerai sumaisyti,ideti i inda ir siltai kildinti. Tesla iseina panasi i sviestiniu sausainiu mase. Kai pakils,forma istepti aliejumi ir perkelti tesla,palaukti kol vel pakils ir kepti. Skanaus. Jei kepam duonkepeje,tai viska sudeti ir kepti. Razinas deti po signalo.
-
Vis šilčiau mus pasveikina saulė. Žalią ranką jau tiesia beržai.. O namuos, susispietę būrelin, Margučius mes ridensim smagiai. Su pavasariu! Su Šv. Velykom! Kad žmonės šypsotųs ant vieškelio balto... Kad saulė žydėtų virš Jūsų galvų... Kad lietūs nulytų ir skausmą ir kaltę... Kad sniegas nekristų ant sielos žaizdų... Kad medžių viršūnėje viltys nutūptų... Kad vėjai atpūstų geri iš namų... Kad kartais užsuptų, Kad kartais užplūstų Džiaugsmai ir likimai žmonių svetimų... Kad niekas ir niekur, ir niekaip neskaustų... Kad niekas nebūtų prie kojų mažu... Kad viskas iš nieko... Kad viskas iš naujo... Kad viskas į gerą... Kad viskas gražu... SMAGAUS MARGUCIU RIDENIMO
-
aciu,mergytes. Imam miltus,tada ziurim ka parasyta ant musu mieliu (jei sumaisyti su miltais,tai ir sumaisome,o jei reikia i piena,tai i piena beriam ir sumaisom ir tada atsargiai pilam i miltus.As emiau sausas mieles,galima ir sviezias imti),pas mane tai parasyta,kad reikia sumaisyti su miltais,ka ir darau. Taigi sumaisau mieles su miltais,tada dedu cukraus, aliejaus,,pilu piena ir druska dedu. Viska gerai sumaisyti ir padeti i silta vieta val.,kad pakiltu dvigubai. Viska darom paprastai kaip ir bandelems tesla darote. Kol tesla kila,darom idara. I puoda dedam aguonas,cukru ir piena,ir verdam kol sutirstes. kai tesla jau pakils,reikia padalinti ja i 4 dalis. Kiekviena iskociuoti,aptepti idaru ir susukti kaip vyniotini. Imam forma,sutepti aliejumi,as dejau sviestini popieriu ir dedam viena salia kito 2 vyniuotinius,o ant virsaus dar 2. Aptepti kiausinio ir pieno plakiniu ir kepam. Ir viskas,gaunasi skanus,saldus. Kas turi duonkepe,tai galima ir ten kepti. Dar lengviau bus. Viska ideti i duonkepe,ijungti teslos kildinimo ir maisimo programa. Kai tesla bus gatava,isimam is kibirelio,viska darom taip pat kaip ir rasiau. tada tuos vyniotinius dedame i kibireli (2 apacioj ir 2 ant ju) ir kepimo programa. As kepiau ir orkaiteje,ir duonkepeje. Skonis toks pats.
-
Su obuoliukais teslai: 250ml pieno 2 a.s sausu mieliu 75ml. cukraus 500g. miltu 2,5 v.s. aliejaus 1/2 a.s druskos idarui obuoliuku Kai tesla jau gatava,iskociojam,patepam aliejumi,pabarstome cukrumi ir cinamonu, supjaustam juosteles,i jas ivyniojam obuoliukus. Palaukti kol vel tesla biski pakils,aptepti kiausiniu su pienu plakiniu ir kepam. Skanaus.
-
Vyniotinis 1,5 a.s. sausu mieliu (10g svieziu) 450g. miltu 0,5 a.s. druskos 2 v.s. cukraus 2 v.s. aliejaus arba sviesto 250ml. pieno Idarui: 100g aguonu 150g. cukraus 100ml. pieno galima dar riesutus,razinas deti kol tesla kils,darom idara. I puoda dedam aguonas,cukru ir piena,ir verdam kol sutirstes. tesla padalijam i 4 dalis. Kiekviena iskociojam,dedam idara ir susukam kaip vyniotini. Imam forma,dedam 2 vyniotinius,o ant virsaus dar 2. Galima deti ir vienas sialia kito. Apie val. palaukiam kol pakils tesla ir kepam. Skanaus.
-
Sveikutes
-
Служебный роман: Наше время visai nieko. О фильме: Ее зовут Людмила Калугина (Светлана Ходченкова), она руководит крупным рейтинговым агентством, проводя жизнь в борьбе с конкурентами. Его - Анатолий Новосельцев (Владимир Зеленский), он работает финансовым аналитиком, а в свободное от работы время гоняет на мотоцикле и в одиночку воспитывает двоих детей: девочку и… еще одну девочку. Она для него - начальница-мымра, он для нее - офисный планктон и законченный неудачник. Так и не узнали бы они ничего друг о друге, если бы не служебный роман… filmas
-
Sveikutes rokoko,zuike Ka skanaus gaminsit Velykoms?
-
jei nepraziopsociau,tai tikrai sudalyvauciau ir as tokiame konkurse.
-
labuliukas rytulius ,jau isnyko menuliukus. Dziaugsmo kupina diena atkeliavo ir pas jus. Juokas vienas,juokas du,jums geros dienos linkiu.
-
Sveikutes, Dory,nekokios naujienos,laikykis,stiprybes jums,o mazajam sveikatytes. Ar žinote, kad vien pažvelgus į parduotuvės lentynoje ar turguje parduodamą kiaušinį, jūs iškart galite pasakyti kokiomis sąlygomis buvo laikoma dedeklė višta, kuri tą kiaušinį padėjo? Europos Sąjungoje visi parduodami kiaušiniai privalo būti paženklinti tam tikru kodu, kurį sudaro vienas skaičius, dvi raidės ir dar penki skaičiai. Antroje eilutėje gali būti ir papildomos informacijos (paukštyno pavadinimas, vartojimo terminas ir t.t.). Pirmasis skaičius nurodo kokiomis sąlygomis buvo laikoma tą kiaušinį padėjusi dedeklė višta. Tas skaičius gali būti tiktai 0, 1, 2 arba 3. Po skaičiaus esančios dvi raidės nurodo kilmės šalį, o likę penki skaičiai – paukštyno registracijos numerį, kurį jam suteikė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Kiaušinis su pirmuoju skaičiumi „3“, reiškia, kad višta buvo laikoma fabrikiniame narvelyje. Ne erdviame narvelyje, bet tokiame, kuriame pagal paukštininkystės industrijos standartus, vienai vištai suteikta tik šiek tiek daugiau ploto nei užima A4 formato popieriaus lapas. Reiškia, kad pagal dabartinius ES reikalavimus, visą savo trumpą gyvenimą (tik apie vienerius metus) dedeklė višta praleidžia narve, kuriame jai skiriama 750 cm² ploto. Kad tarp jų nevyktų kapojimasis ar kanibalizmas, joms dažnai trumpinami snapai, kas joms yra labai skausminga. Kiaušinis paženklintas skaičiumi „2“ reiškia, kad višta buvo laikoma ne narvelyje, o kur kas geriau, ant pakreikto grindinio paukštynuose, fermose. Jos gali laisvai vaikščioti po patalpą ir teigiama, kad tokių vištų dėslumo laikotarpis dažnai būna dvigubai ilgesnis nei tų kurios laikomos narvelyje. Kiaušinis paženklintas skaičiumi „1“ reiškia, kad dedeklė višta laikoma laisvėje, lyg gamtoje, sodyboje. Deja, registruotų tokių paukštynų Lietuvoje nėra. Kiaušinis paženklintas skaičiumi „0“ reiškia, kad kiaušinis yra ekologiškas. Vištos gali vaikštinėti atvirame lauke ir lesa pašarą, kuris užaugintas naudojant tik natūralius priedus. Jos paprastai gyvena mažomis grupėmis ir deda kaiušinius gūžtose. Ūkininkai užtikrina kuo geriausias ir sveikiausias šių vištų laikymo sąlygas. Tokių vištų gyvenimo trukmė gali būti 10 – 15 metų. Lietuvoje yra užregistruota 20 ūkio subjektų, užsiimančių dedeklių paukščių laikymu. Tiktai du iš jų – ekologiški (0), trys – laiko juos ant kraiko (2), ir penkiolika - vištas laiko fabrikiniuose narveliuose (3). http://www.vmvt.lt/objektai2/view.php Taigi gyvūnų gerovės ir ekologiškumo atžvilgiu, mūsų rinkoje kol kas yra gana sudėtinga rasti aukštos kokybės kiaušinių. Reklamos ant kiaušinių pakuočių gali klaidinti vartotojus. Kaimiški ar linksmi reklaminiai vaizdai ant kiaušinių pakuočių ne visada atspindi tikruosius paukščių laikymo metodus. Visada verta pažiūrėti į pačio kiaušinio žymėjimą ir įsitikinti kokiomis sąlygomis kiaušinis buvo „pagamintas“. Kokius margučius norite matyti ant Jūsų šventinio ar kasdieninio stalo? Tokius, kuriuos sudėjo laisvai, humaniškai ir ekologiškai švariai laikomos vištos? Ar tokius, kurių dedeklės vištos niekada nematė ir nepajuto saulės šviesos spindulių, visą savo gyvenimą praleidusios ankštame narve, paukščių fabrike? Aišku, kad už kokybiškesnį kiaušinį teks kažkiek daugiau sumokėti, bet tai darant jūs neskatinsite fabrikinio vištų laikymo, o atvirkščiai - prisidėsite prie geresnių jų auginimo ir laikymo sąlygų.
-
Prabalsavau ir as. Praleidau konkursiuka,nmielai sudalyvauciau ir as.
-
Aciu, pas mane kaip ir nieko naujo. kaip tavo dukriukas?
-
Sveikutes, kaip jus gyvenate? nesergate? As tai susirgau,gerkle labai skauda ir galva plysta. :) Kepiau siandein pyraga,tai ir jus vaisinu.
-
Bezdžionių pyragas su cinamonu ir riešutais Tešlai: 240 ml šilto pieno 80 ml vandens 30 gr sviesto/margarino kepiniams 2 v.š..cukraus 2 a.š. druskos 550-600 gr miltų (reikia žiūrėti pagal tešlą,dėjau tiek,kad tešla būtų labai minkšta) 1 pakelis sausų mielių (aš dėjau puse pakelio “Fermipan”) Taip pat: 100 gr sviesto/margarino(reikes ištirpinti) cukraus cinamono riešutų (nedėjau,nes vaikams nelabai patinka) Glajus: apie 200 gr cukraus pudros 2 v.š. pieno Iš teslai duotų produktų užminkyti labai minkštą tešlą,palikti valandai šiltai. Kai pakils,dalinam tešlą į 2 dalis,po to kiekvieną dalį dar į 2 dalis ir t.t kol gausite 64 gabaliukus. Sviestą ištirpinam,dedam cukrų,cinamoną ir riešutus,viską sumaišom. Kiekvieną tešlos gabaliuką padarom apvalios formos,šakutės pagalba mirkom į ištirpintą sviestą,apvoliojam cukraus/cinamono/riešutų mišinyje ir dedam į sviestu išteptą formą vienas šalia kito ratu. Sudeje visus tešlos rutuliukus,paliekam dar maždaug 30-40 min šiltai pakilt. Kepti apie 40-45 min. 180l temp. Iškeptą palikti atvėst formoj 10 min. Paruošti glajų ir užpilti ant viršaus. Skanaus.
-
Vakar dariau nekeptą varskės ir sausainių pyragą. Tikriausiai žinote bet dėl viso ko parašysiu receptuką. 3 pokeliai sausainių (kaip Gaidelis) 4 pokeliai varškės 2 bananų (vaisius galima dėti kokius tik mėgstate ir turite) 1 pokelis želė + 1 šaukštas želatinos. cukraus pagal skonį,vanilino sausainius išdeliojame formoje,į varškę sudedame cukrų,vaniliną ir ištirpintą žėlę su žalatinu(pokeliui želė reikia 0.200 vandens). Žėlę supilame į varškę ir gerai išmaišome,supjaustome bananą ar vaisius kuriuos dėsite. Viską sluoksniuojame: sausainiai,varškės masė,sausainiai,vėl varškės masė.
-
aciu. Sąstingio laikų batonas - 1,75 a.š. sausų mielių; - 500 g miltų; - 1,5 v.š. cukraus; - 1,2 a.š. druskos; - 40 g sviesto; - 260 ml vandens. - trynys, - aliejus
-
jei 4 dienas po 100g dadeti,tai daug cia iseis to raugo. O kiek galima laikyti ta rauga saldituve? nes kasdien tai tikrai nekepsiu duonyte,nu kokius 1-2 kartus i savaite,nes as beveik viena duona ir valgau.